Ερώτηση για την πορεία των έργων του δήμου Ικαρίας στο ΕΣΠΑ

Όπως γνωρίζετε από την προηγούμενη δημοτική περίοδο έχουν εξασφαλιστεί από το ΕΣΠΑ , χρηματοδοτήσεις για ορισμένα αναγκαία έργα.

Υπενθυμίζουμε κυρίως για τους νέους συνάδελφους ότι ο δήμος Ικαρίας στο «Εθνικό  Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς» έχει εντάξει:

  • Την «Μεταφορά επεξεργασία και διάθεση λυμάτων οικισμού Καραβοστάμου» συνολικού προϋπολογισμού  1.605.000,00. Από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020»
  • Την «Δημιουργία προσβάσιμων ολοκληρωμένων θαλάσσιων, ολοκληρωμένων τουριστικών προορισμών Ικαρίας» συνολικού προϋπολογισμού 236.453,90€.  Από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020»
  • Την «Δημιουργία δημόσιων σημείων δωρεάν ασύρματης πρόσβασης στο Διαδίκτυο» συνολικού προϋπολογισμού 15.000,00€, από το πρόγραμμα WiFi4EU.

Λαμβάνοντας υπ οψιν ότι το «Εθνικό  Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς» έχει χρονικό ορίζοντα που πλησιάζει στο τέλος του, αντιλαμβάνεστε ότι επιβάλλεται η επίσπευση του συνόλου των διαδικασιών.

Για τα ανωτέρω έργα θα θέλαμε ενημέρωση σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες δημοπράτησης, και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών του δήμου, για την υλοποίηση τους .

 

Για την Λαϊκή Συσπείρωση Ικαρίας

Νικόλαος  Λαρδάς

Αρέσει σε %d bloggers: