Ερώτηση για την τύχη των έργων αναβάθμισης των αθλητικών υποδομών της Ικαρίας

  Κύριε δήμαρχε, όπως ενδεχομένως θυμάστε σε προηγούμενες ερωτήσεις  μας (20/12/2019 & 9/6/2020) ζητούσαμε ενημέρωση για τα έργα που δήμος Ικαρίας είχε εξασφαλίσει χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Φιλόδημος εξέλιξη του οποίου είναι το αναπτυξιακό πρόγραμμα έργων και δράσεων της Αυτοδιοίκησης,                   «Α. Τριτσης».  Από αυτό το πρόγραμμα ο δήμος Ικαρίας έχει εξασφαλίσει -εκτός των όσων αναφέρονται στις σχετικές ερωτήσεις-  χρηματοδότηση για το έργο «Αναβάθμιση στίβου του δημοτικού σταδίου Ικαρίας» συνολικού προϋπολογισμού  900.000€ (600.000 από το πρόγραμμα τα υπόλοιπα έχουν δεσμευτεί από τον Π/Υ του Δήμου) .   Με δεδομένο ότι οι μέχρι σήμερα ερωτήσεις προς την διοίκηση του Δήμου Ικαρίας δεν έχουν πάρει καμία απάντηση, παρακαλούμε να ενημερώσετε  το  Δ.Σ  για τα εξής :

  • Γιατί δεν έχουν κινηθεί καν οι διαδικασίες δημοπράτησης του έργου?
  • Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών του δήμου?

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι μετά από προσπάθεια της προηγούμενης διοίκησης, έχει εξασφαλιστεί για την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών στην Δ.Ε Ραχών από το Π.Δ.Ε που διαχειρίζεται η Περιφέρεια Β. Αιγαίου χρηματοδότηση  για τα έξης έργα :

  • Εγκατάσταση μεταλλικών κερκίδων στο γήπεδο Ραχών» Π/Υ  40.000€.
  • «Τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο Ραχών» Π/Υ 250.000€

Για τα οποία αν και υπάρχει σχετική απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου για την έγκριση των προγραμματικών συμβάσεων δεν έγινε καμία ενέργεια, με αποτέλεσμα στο τεχνικό  πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου αρχικά  να μηδενιστούν οι κωδικοί και στην συνέχεια υπήρξε  απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου  για μεταβίβαση του ποσού στον  Δήμο. Κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα – αν και έγιναν  δυο αναμορφώσεις του Π/Υ- παραπέμποντας ουσιαστικά την όποια ενέργεια στο επόμενο οικονομικό έτος .  Σχετικά με την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών στην Δ.Ε Ραχών  έχουμε τοποθετηθεί μέχρι σήμερα τουλάχιστον 3 φορές (έγκριση Π/Υ και στις  δυο αναμορφώσεις του) χωρίς επίσης να έχουν δοθεί διευκρινήσεις για τις προθέσεις της διοίκησης Δήμου.

Με αυτά ως δεδομένα, παρακαλούμε να ενημερώσετε το Δ.Σ για τα εξής :

  • Γιατί δεν έχουν κινηθεί καν οι διαδικασίες εγγραφής των χρηματοδοτήσεων στον Προϋπολογισμό  του Δήμου ?
  • Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών του δήμου ?
  • Πότε εκτιμάτε ότι θα μπορέσουν να κινηθούν οι διαδικασίες δημοπράτησης των έργων ?

Σχετικά με την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών στην Δ.Ε Ραχών υπάρχουν τέλος τα έξης ερωτήματα :

  • Πότε θα κινηθούν οι διαδικασίες δημοπράτησης του έργου «Κατασκευή γηπέδου 5χ5 στον Άγιο Πολύκαρπο» ? Για το οποίο επίσης μετά από προσπάθεια της προηγούμενης διοίκησης, έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα CLLD/LEADER, συνολικού προϋπολογισμού 200.000,00€.
  • Θα επανέλθουν στον Π/Υ του 2021 οι πιστώσεις που υπήρχαν στον Π/Υ του 2019 για την χρηματοδότηση του φωτισμού του δημοτικού γηπέδου Ραχών?
  • Τέλος θα επανέλθουν στον Π/Υ του 2021 οι πιστώσεις που υπήρχαν στον Π/Υ του 2019 για την χρηματοδότηση των αναγκαίων τουαλετών για το κοινό στο δημοτικό γηπέδου Ραχών?  

Υπενθυμίζουμε για τις δυο αυτές πιστώσεις ότι στην 5η αναμόρφωση του 2019, καταργήθηκαν με την  δέσμευση της διοίκησης  ότι θα επιστραφούν τα χρήματα στον προϋπολογισμό του 2020. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε στην έγκριση του Π/Υ του 2020, ούτε στις επόμενες αναμορφώσεις.

  Για την Λαϊκή Συσπείρωση Ικαρίας  

Λαρδάς Νικόλαος

Κόχιλας  Σωτήριος

Αρέσει σε %d bloggers: