Ενημέρωση για τις εργασίες κατασκευής στο έργο «Μεταφορά, Επεξεργασία & Διάθεση λυμάτων οικισμού Καραβοστάμου»

Κύριε  Δήμαρχε

Μετά  την έναρξη εργασιών στο έργο «Μεταφορά, Επεξεργασία & Διάθεση λυμάτων οικισμού Καραβοστάμου», τον Ιανουάριο 2023. Σας έχουμε ενημερώσει δυο τουλάχιστον φόρες σχετικά με επισημάνσεις αιρετών  του συμβουλίου της τοπικής κοινότητας Καραβοστάμου, που αφορούν την εκτέλεση των εργασιών στο υποέργο του Αγωγού.

Επανερχόμαστε σήμερα ώστε να επισημάνουμε δυο τεχνικά θέματα που εντοπίζουν  μελή του  συμβουλίου της τοπικής κοινότητας Καραβοστάμου, και εκτιμούμε ότι χρειάζεται να αντιμετωπιστούν σήμερα ώστε να αποφευχθούν μελλοντικές δυσλειτουργίες και νέες εκσκαφές στο κεντρικό οδικό  δίκτυο του οικισμού.

Τα θέματα που δημιουργούν ανησυχία σε κάτοικους και αιρετούς του οικισμού αφορούν, την τελική διάθεση των επεξεργασμένων λυμάτων, και την πρόνοια για την κατασκευή «αναμονών» σύνδεσης στον κεντρικό αγωγό των οικείων του Καραβοστάμου.

  Κατόπιν αυτών σας καλούμε να ενημερώσετε το δημοτικό συμβούλιο και  το τοπικό συμβούλιο Καραβοστάμου, για τα έξης :

  • Αρχικά αν συμμερίζεστε αυτές τις ανησυχίες, και κρίνεται ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν όσο οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη?
  • Εν συνεχεία αν προτίθεστε σε συνεργασία με το τοπικό συμβούλιο, την επιβλέπουσα υπηρεσία και τον τεχνικό σύμβουλο του έργου. Να συζητηθούν οι αναγκαίες  τεχνικές παρεμβάσεις, εντός των πλαισίων της υπάρχουσας εργολαβίας, ακόμα και αν δεν προβλέπονται στην εγκριθείσα μελέτη ?
  • Αν δεν υπάρχουν τα αναγκαία οικονομικά περιθώρια για τροποποίηση μέρους των εργασιών, προτίθεστε να γίνει συμπληρωματική σύμβαση για την εκτέλεση των αναγκαίων εργασιών, η  να εκτελεστούν οι εργασίες αυτές από τις υπηρεσίες του Δήμου.   Ώστε να αποφευχθούν μελλοντικές δυσλειτουργίες και νέες εκσκαφές ?

 Για την Λαϊκή Συσπείρωση Ικαρίας

Κουντούπης Στυλιανός

Καλογερής Γεώργιος

Αρ. Πρωτ : 2071/ 26-4-2023

Προς :  1) Δήμαρχο Ικαρίας  κ. Ν. Καλαμπόγια

Κοινοποίηση : Επικεφαλής παρατάξεων

 

Αρέσει σε %d bloggers: