Ενημέρωση για τις εργασίες κατασκευής στεγάστρου στο λιμάνι Αγίου Κηρύκου

 Κύριε  Δήμαρχε

   Αφού υπενθυμίσουμε ότι στις 25/8/2020 ζητήσαμε να συζητηθεί αίτημα   16 αθλητικών, πολιτιστικών και συλλόγων γονέων από την ευρύτερη περιοχή του Αγ. Κηρύκου, σχετικά με την χρήση των χώρων αναψυχής στην χερσαία ζώνης του λιμανιού του Αγ. Κηρύκου που ουδέποτε συζητήθηκε με ευθύνη της διοίκησης στο Δ.Σ.

Αν και το λιμάνι δεν είναι στην ευθύνη του δήμου και η τελική απόφαση άφορα το Λιμενικό ταμείο, πιστεύουμε ότι ο δήμος έχει λογούς να ανησυχεί για το τι  σχεδιάζεται στην «αυλή» της πρωτεύουσας του νησιού.

Επανερχόμαστε σήμερα έχοντας υπ οψιν τις συζητήσεις που έγιναν τους τελευταίους μήνες στο Δ.Σ σχετικά με τις υποδομές του λιμένα Αγ. Κηρύκου, και την προσπάθεια του δήμου να συσταθεί Δημοτικό λιμενικό ταμείο. Και   δεδομένου ότι μέχρι σήμερα δεν έχουμε κάποια νεώτερη ενημέρωση για την εξέλιξη της υπόθεσης νομιμοποίησης των υποδομών στο λιμάνι .

 Ερωτώνται ο κ. Δήμαρχος και ο κ. Αντιδήμαρχος (μέλος Λιμενικής επιτροπής) :

  • Προτίθεστε να συζητηθεί στο Δ.Σ το θέμα χρήση των χώρων αναψυχής στην χερσαία ζώνη του λιμανιού του Αγ. Κηρύκου ?
  • Έχετε ενημέρωση σχετικά με την διαδικασία νομιμοποίησης του στεγάστρου του λιμένα Αγ. Κηρύκου ?
  • Έχετε ενημέρωση σχετικά με το ποιο όργανο του Υπουργείου Ναυτιλίας  & Νησιωτικής Πολιτικής εγκρίνει συμπληρωματικές αναθέσεις για την ολοκλήρωση του στεγάστρου, αφού η θητεία της λιμενικής επιτροπής έχει λήξη εδώ και μήνες και ο πρόεδρος της απερχόμενης επιτροπής έχει παραιτηθεί από τον Νοέμβριο του 2022 ?

Αν δεν έχετε ενημέρωση ζητάμε να καλέσετε την διοικούσα επιτροπή του Λιμενικού ταμείου να ενημερώσει το Δημοτικό  συμβούλιο

  • Τέλος σε ποιες ενέργειες θα προβείτε, ώστε να μην δημιουργηθεί μια ακόμα υποδομή με ζητήματα νομιμότητας που θα κληθεί εκ των υστερών ο Δήμος Ικαρίας να νομιμοποιήσει ?

 Για την Λαϊκή Συσπείρωση Ικαρίας

 Τέσκος Σπύρος

 

Αρ. Πρωτ : 2072 / 26-4-2023

Προς :

1) Δήμαρχο Ικαρίας  κ. Ν. Καλαμπόγια

2) Καλαμαρά Νικόλαο (Αντιπρόσωπο του Δήμου στην Λιμενική επιτροπή)

Κοινοποίηση : Επικεφαλής παρατάξεων

 

Αρέσει σε %d bloggers: