Σχόλιο του Φανούρη Καρούτσου (Υποψήφιου Δημάρχου με την Λαϊκή Συσπείρωση)  για την δήλωση του πρώην Δημάρχου Χρ. Σταυρινάδη

«Τα λίγα λόγια ζάχαρη και τα καθόλου μέλι» ….. Αυτή η παροιμία ταιριάζει γάντι για τον πρώην δήμαρχο Ικαρίας  κ. Σταυρινάδη και νυν φανατικό υποστηρικτή της δημοτικής αρχής Καλαμπόγια. Δίπλα στα ψέματα και τις συκοφαντίες σε βάρος της Λαϊκής Συσπείρωσης, που μία προς μία καταρρίπτονται μπροστά στον Ικαριώτικο λαό. Επιστρατεύονται κυβερνητικά στελέχη πρώτης γραμμής (όπως Γ.Γ Ενέργειας και Ορυκτών Πόρων του ΥΠΕΝ)  για να επιβεβαιώσουν την «Ανεξαρτησία» της διοίκησης του δήμου Ικαρίας αλλά και «απόμαχοι» της στήριξης σε τοπικό επίπεδο της κυβερνητικής πολιτικής.

Σε 677 λέξεις ο κ. Σταυρινάδης δε βρήκε ούτε μια λέξη για να καταφερθεί κατά του κεντρικού κράτους που παρακρατά πόρους που ανήκουν στους δήμους, που μεταφέρει αρμοδιότητες στην Τοπική Διοίκηση χωρίς χρηματοδότηση, που έχει παγώσει τις προσλήψεις, που επιβάλει την ανταποδοτικότητα και τα ΣΔΙΤ. Δε βρήκε ούτε μια λέξη για ένα κράτος επιτελικά ικανό να στηρίζει τα συμφέροντα των λίγων και επιτελικά ανίκανο να στηρίξει τις ανάγκες των πολλών. Άρα κατά τους κ.κ. Σταυρινάδη  και Καλαμπόγια «αθώο το κράτος του κεφαλαίου και οι κυβερνήσεις του».

Σε 677 λέξεις ο κ. Σταυρινάδης μπόρεσε όμως να «αναθεματίσει»  τη λογική της διεκδίκησης με κάθε τρόπο. Κατανοητός ο φόβος τους  για τη λαϊκή κινητοποίηση. Φοβούνται αυτό που λέει ο ποιητής  «κι αν ξυπνήσεις μονομιάς θα ‘ρθει ανάποδα ο ντουνιάς».

Η γραμμή που βάζει ο πρώην δήμαρχος ταιριάζει γάντι με αυτό που είπε πρόσφατα ο πρωθυπουργός στη βουλή: «Οι εκλογές του Οκτώβρη καθίστανται προτεραιότητα για την κυβέρνησή μας, γιατί συνδέονται με τα αναπτυξιακά σχέδια σε όλη τη χώρα». Στην Ικαρία θα ήθελε  η κυβέρνηση επανεκλογή του νυν δημάρχου και εκλογή στο Βόρειο Αιγαίο περιφερειάρχη της αρεσκείας του.

Ο λαός της Ικαρίας που βιώνει την αντιλαϊκή πολιτική και έχει πείρα,  θα τους αφήσει με την όρεξη: με εκλογή της Λαϊκής Συσπείρωσης στον δήμο Ικαρίας και με πρώτη δύναμη στο νησί, στην κάλπη της περιφέρειας,  τη Λαϊκή Συσπείρωση με επικεφαλής την Αγλαΐα Κυρίτση!

Αρέσει σε %d bloggers: