Ρεπορτάζ από την τελευταία προεκλογική συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Ικαρία

Η παρουσία των εκατοντάδων Ικαριωτών κάθε ηλικίας έστειλε δυνατό μήνυμα, γέμισε όλους μεγαλύτερη δύναμη και αισιοδοξία, πείσμα έως την τελευταία ώρα της μάχης, για να συνεχίσει η Ικαρία  των μεγάλων αγωνιστικών παραδόσεων να έχει δημοτική αρχή που θα παλεύει για το δίκιο του λαού, που θα μπαίνει μπροστά στις διεκδικήσεις για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του.

Η συγκέντρωση άνοιξε από τον Α. Δημοπουλο υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο τονίζοντας ότι  ο Καριώτικος  λαός την Κυριακή το βράδυ θα  στείλει μήνυμα αισιοδοξίας, πραγματικής διεκδίκησης για το κάθε τι που αφορά τη ζωή τη δικιά του και των παιδιών του, μήνυμα για Κομμουνιστή Δήμαρχο και αγωνιστικό συμβούλιο από την 1η Κυριακή. Χαιρετισμό απηύθυνε ακόμα η Γ. Λαρδά , υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος και ο Σ. Τεσκος πρώην δήμαρχος Αγίου Κηρύκου και εκ νέου υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Στην συγκέντρωση έδωσαν το παρόν ο Δήμαρχος Ικαρίας και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Σ. Σταμούλος, δημοτικοί σύμβουλοι και υποψήφιοι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι. 

Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Υποψήφιο δήμαρχο Ικαρίας Ν. Λαρδά   ο οποίος τόνισε ότι ,«Δυο μέρες πριν της εκλογές, λεμέ για μια ακόμα φορά αυτό που είπαμε σε όλες της προηγούμενες συγκεντρώσεις. Λέμε ότι μπορούμε  να κοιτάμε τον Ικαριώτη και την Ικαριωτισσα στα μάτια και να ζητάμε ξανά τη στήριξή τους στις επερχόμενες εκλογές.  Γιατί δεν κοροϊδέψαμε,  δεν δώσαμε υποσχέσεις που δεν μπορούν να γίνουν πράξη μέσα στα ασφυκτικά πλαίσια της Τοπικής Διοίκησης. Γιατί προσπαθήσαμε να αναδείξουμε τα αίτια δεκάδων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η τοπική κοινωνία, και παλέψαμε για την λύση τους ενάντια στην πολιτική όπως εκφραζόταν από τις  κυβερνήσεις που πέρασαν τα χρόνια που βρισκόμαστε στην διοίκηση  και σε ένα βαθμό και από την περιφέρεια. Γιατί σε αρκετούς τομείς έχουμε συγκεκριμένα θετικά αποτελέσματα που μπορούν να συγκριθούν με την διαδρομή των προκατόχων μας στην διοίκηση του ενιαίου δήμου Ικάριας, με συγκεκριμένους μετρίσιμους δείκτες». Αναφέρθηκε αναλυτικά στις δυσκολίες (οικονομικά δήμου – σοβαρές ελλείψεις προσωπικού, κλπ), στις προτεραιότητες και τις πρωτοβουλίες που πήρε η δημοτική αρχή όλα αυτά τα χρόνια, και στον αντίκτυπο που είχαν αυτές στη ζωή των λαϊκών στρωμάτων της Ικαρίας.

Ολοκλήρωσε την ομιλία του σημειώνοντας: «Οι τοπικές εκλογές δεν είναι «κάτι άλλο», είναι και αυτές απόλυτα ενταγμένες στη συνολική πολιτική αντιπαράθεση, όσο κι αν κάποιοι «ανεξάρτητοι & ανένταχτοι» προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο… Η μάχη είναι κρίσιμη. Πρέπει να συνεχιστεί ο δρόμος που ανοίξαμε μαζί. Η κοινή προσπάθεια και συμπόρευση δεν σημαίνει ταύτιση σε όλα. Αυτό που μας ενώνει όμως όλους, μαχητικά, είναι ο αγώνας για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες του λαού του νησιού μας. Η διεκδίκηση της ευθύνης διοίκησης του Δήμου δεν ξεκινά από το μηδέν, είμαστε πιο έμπειροι και αποδείξαμε στην πράξη, χωρίς λόγια κενού περιεχομένου, ότι μπορούμε να στηρίξουμε τον αγώνα του ικαριακού λαού για επιβίωση.  Ζητούμε λοιπόν από το λαό τη συμπόρευσή του και τον καλούμε το επόμενο διάστημα να δώσει μαζί μας αυτήν τη μάχη, ώστε η “Λαϊκή Συσπείρωση” να αναδειχθεί και πάλι διοίκηση του δήμου. Κάνουμε πλατύ άνοιγμα και ζητούμε τη στήριξη όλων, ακόμα και αυτών που δεν συμφωνούν σε όλα μαζί μας, ώστε να συνεχίσουμε την πορεία μας και για τα επόμενα χρόνια. Δεν πρέπει να αφήσουμε το γνωστό παρελθόν  να ανακόψει μια πορεία επίλυσης λαϊκών προβλημάτων». Συνεχίζουμε τους αγώνες μας για να έχουμε όλα όσα διεκδικούμε.

Ο Ικαριακός  λαός έχει τώρα τον λόγο. Μπορεί αυτή την Κυριακή να αποφασίσει να μην έχουμε  μια νέα περίοδο πειραματισμών όπως το 2010, για να κάνουμε  περισσότερα βήματα μπροστά, δίνουμε δύναμη στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» παντού.

Αρέσει σε %d bloggers: