Ο Λεωνίδας Βαρδαρός υποψήφιος με το ΚΚΕ στα νησιά μας

Το Κ.Κ.Ε ανακοινώνει την υποψηφιότητα του Ικαριώτη σκηνοθέτη Λεωνίδα Βαρδαρού για τον νομό Σάμου, ενόψει των επικείμενων βουλευτικών εκλογών.

Ο σύντροφος Λεωνίδας Βαρδαρός γεννήθηκε στην Ικαρία το 1950. Σπούδασε θέατρο και κινηματογράφο στην Αθήνα και έχει συνεργαστεί ως ηθοποιός με διάφορες πρωτοποριακές θεατρικές ομάδες, με δημοτικά και κρατικά θέατρα. Έχει σκηνοθετήσει για την κρατική τηλεόραση πολιτιστικά και ιστορικά ντοκιμαντέρ σχετικά με εθνικά και κοινωνικά κινήματα στο Αιγαίο, καθώς και μια σειρά ημίωρων πολιτιστικών ταινιών για παιδιά.

Έχει διατελέσει πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), της Πανελλήνια Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ) και μέλος  Δ.Σ στην Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών.

Είναι ένας πανταχού παρών κινηματογραφιστής εκεί που δρουν και αναπνέουν η εργατική τάξη και οι λαϊκοί αγώνες ενάντια στο βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα. Με το έργο του, διασώζοντας πολύτιμες μνήμες και μαρτυρίες, συμβάλλει στην καταγραφή μεγάλων ιστορικών στιγμών, στη διατήρηση της μνήμης.   Τα σπουδαιότερα, έως τώρα, έργα του είναι μεταξύ άλλων:

 “Ούλοι  εμείς  εφέντη”, που αναφέρεται στην ηρωική πορεία της οκταμελούς ομάδας ανταρτών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας στην Ικαρία.

“Ludlow, οι Έλληνες στους Πολέμους του Άνθρακα” που αναφέρεται στον αγώνα των Ελλήνων μεταναστών για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και το μακελειό του Κολοράντο που ακολούθησε για να σπάσουν  οι απεργιακές κινητοποιήσεις .

Ο αντιφασιστικός αγώνας στη Μέσα Ανατολή”, όπου παρουσιάζονται 20 χρόνια συνεντεύξεων από Έλληνες αγωνιστές, που την περίοδο 1941-1944 βρίσκονται στη Μέση Ανατολή καθώς και η δράση της Αντιφασιστικής Στρατιωτικής Οργάνωσης (ΑΣΟ).

” Γυναίκες Μαχήτριες – Η τριπλή απελευθέρωση”, όπου 22 γυναίκες εργάτριες, αγωνίστριες που μπήκαν στην ΕΠΟΝ και μετά στον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας, που υπόφεραν και άντεξαν στην περίοδο της «λευκής τρομοκρατίας» και μετέπειτα στα ξερονήσια και τις φυλακές, καταθέτουν αυτά που έζησαν από το 1930 έως το 1949.

Μπορούμε  με δυνατό το ΚΚΕ, με μαζική εργατική – λαϊκή αντεπίθεση να ανοίξουμε το δρόμο για την ανατροπή, για τις ριζικές αλλαγές στην κοινωνία και την οικονομία, για να γίνει ο λαός μας μια ώρα αρχύτερα νοικοκύρης στον τόπο και στον κόπο του.

Να αξιοποιήσουμε όλες τις σύγχρονες δυνατότητες της παραγωγής, της τεχνολογίας και της επιστήμης για την ικανοποίηση των εργατικών – λαϊκών αναγκών. Προϋπόθεση είναι η Ενέργεια, τα τρόφιμα, τα βασικά αγαθά να μην παράγονται ως εμπορεύματα κάτω από τον έλεγχο μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, αλλά να γίνουν κοινωνική ιδιοκτησία, να αναπτυχθεί ο επιστημονικός κεντρικός σχεδιασμός με τους εργαζόμενους, το λαό να βρίσκονται στο τιμόνι της εξουσίας. Σε αυτήν την υπόθεση πρωτοστατεί το ΚΚΕ και γι’ αυτήν την προοπτική διαθέτει όλες τις δυνάμεις του και στους δρόμους του αγώνα και μέσα στη Βουλή, παντού.

Καίγοντας λοιπόν όλα τα αντιλαϊκά σενάρια με όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει από τις εκλογές και σκηνοθετώντας, με πρωταγωνιστή τον ίδιο, τους δικούς του αγώνες με τίτλο «Ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, στον δρόμο της ανατροπής», ο λαός της Ικαρίας, της Σάμου, των Φούρνων να στείλει το δικό του μήνυμα, το δικό του «ούλοι εμείς εφέντη» ισχυροποιώντας και με την ψήφο του το ΚΚΕ.

Αρέσει σε %d bloggers: