Ερώτηση για την διαδικασία επανέκδοσης των περιβαλλοντικών όρων για το έργο «Χ.Υ.Τ Ικαρίας»

20  Δεκεμβρίου  2019

Κύριε  δήμαρχε, όπως  γνωρίζετε από την 10η συνεδρίαση του 2019 (30/9/2019) έχουμε υποβάλει ερώτηση σχετικά με τους σχεδιασμούς που παρουσιάστηκαν από την Δημοτική αρχή σχετικά με την αξιοποίηση της τεχνολογίας της ενεργειακής αξιοποίησης των απορριμμάτων (πυρόλυση ,κλπ).  Λαμβάνοντας υπ οψιν ότι μέχρι σήμερα δεν έχει απαντηθεί η ερώτηση αν και έχει παρέλθει ο προβλεπόμενος χρόνος, επανερχόμαστε και την υποβάλουμε εκ νέου αναμένοντας αυτή την φορά να απαντηθεί εγγράφως με βάση τους προβλεπόμενους χρόνους για την απάντηση ερωτήσεων.

 Ωστόσο θεωρούμε αναγκαίο να ενημερωθεί το δημοτικό συμβούλιο σήμερα,   σε ποιο στάδιο βρίσκεται η ολοκλήρωση της διαδικασίας επανέκδοσης των περιβαλλοντικών όρων για το έργο «Χ.Υ.Τ Ικαρίας», διαδικασία η οποία μετά την υποβολή νέας Μ.Π.Ε εκκρεμεί να εγκριθεί από την Δ/νση ΠΕ.ΧΩ. – Β. Αιγαίου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.

Υπενθυμίζουμε ότι αυτή η έγκριση είναι αναγκαία για να προχωρήσουν οι διαδικασίες ένταξης και χρηματοδότησης για τα αναγκαία έργα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Ικαρίας της πράξης, με τίτλο «ΕΡΓΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΗΣΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ» (104/2016 Απόφαση Π.Σ & 178/2016 Απόφαση Δ.Σ). Πρόταση που υποβλήθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη»

 

Για την Λαϊκή Συσπείρωση Ικαρίας

Νικόλαος  Λαρδάς

 

30 Σεπτεμβρίου  2019

Ερώτηση για την πρόταση ενεργειακής αξιοποίησης των απορριμμάτων 

 Κύριε  δήμαρχε, oπως  γνωρίζετε  σε πρόσφατη συνέλευση στην Δημοτική ενότητα των Ραχών σχετικά με την λειτουργία του ΧΑΔΑ στην τοποθεσία «Αργιουλακη» αναφέρθηκε από τους παριστάμενους Αντιδημάρχους που εκπροσωπούσαν την Δημοτική  αρχή ότι σχεδιάζετε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα αξιοποιώντας την τεχνολογία της ενεργειακής αξιοποίησης των απορριμμάτων (πυρόλυση ,κλπ).

Λαμβάνοντας υπ οψιν ότι στις προτάσεις σχετικά με την αναθεώρηση του  Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης  Απόβλητων (ΠΕ.Σ.Δ.Α)  Β. Αιγαίου, και τα προτεινόμενα έργα του ΠΕ.Σ.Δ.Α στην Ικαρία. Που μέχρι σήμερα έχουν  εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο (Αποφάσεις Δ.Σ 161/2014 και 55/2016) αλλά και το  περιφερειακό συμβούλιο. Δεν περιλαμβάνονται έργα και δράσεις στην κατεύθυνση που περιγράφετε. 

Ερωτάσθε κύριε δήμαρχε:

  • Πότε θα ενημερωθεί το δημοτικό συμβούλιο για την αντιπρόταση που περιγράφουν οι δηλώσεις των εκπροσώπων της διοίκησης του δήμου Ικαρίας ;
  • Αυτός ο σχεδιασμός σημαίνει ότι οι μέχρι σήμερα δρομολογημένες ενέργειες για την υποβολή πρότασης για τα αναγκαία έργα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Ικαρίας, με τίτλο «ΕΡΓΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΗΣΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ» (104/2016 Απόφαση Π.Σ & 178/2016 Απόφαση Δ.Σ). Πρόταση που υποβλήθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη», ακυρώνονται η αναστέλλονται μέχρι την λήψη νέων σχετικών αποφάσεων  από το Δ.Σ και  το Π.Σ  ;

 

Για την Λαϊκή Συσπείρωση Ικαρίας

Νικόλαος  Λαρδάς

Αρέσει σε %d bloggers: