Δήλωση του Φανούρη Καρούτσου (Δήμαρχου Ικαρίας) για κατασχέσεις από τραπεζικούς λογαριασμούς.

Καταγγέλλουμε τις κατασχέσεις λογαριασμών συμπατριωτών μας για χρέη προς τον δήμο. Πολλοί απ’ αυτούς πηγαίνοντας στα ΑΤΜ ή στις τράπεζες βρήκαν τους λογαριασμούς τους άδειους χωρίς να έχουν λάβει καμία ειδοποίηση προηγουμένως από την απερχόμενη διοίκηση. Συντάξεις, επιδόματα και άλλα χρήματα που τα είχαν για να περάσουν τις γιορτές έχουν κάνει φτερά…..

Οι Ικαριώτες και οι Ικαριώτισσες πρέπει να γνωρίζουν ότι με απόφαση της κυβέρνησης οι δήμοι εντάχτηκαν από πέρσι το Μάη στο σύστημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, σε αυτή την διαδικασία εντάσσονται και οι οφειλές που είναι βεβαιωμένες από τους Δήμους. Η κυβέρνηση επιδιώκει να μη δίνει αυτά που οφείλει στους δήμους, για να εξοικονομεί περισσότερα προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και βρήκε τάχα τη λύση στα οικονομικά των δήμων με αυτό το απαράδεκτο μέτρο. Δηλαδή στο κυνήγι των εργατικών λαϊκών νοικοκυριών, που η ακρίβεια κατατρώει το εισόδημά τους.

Εμείς δε θέλουμε ο δήμος να αποτελεί ένα ακόμα φορομπηχτικό μηχανισμό απέναντι σε εργάτες, ανέργους, φτωχούς και κατεστραμμένους μικροεπαγγελματίες και φτωχούς αγρότες.

Ως Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε να παίρνουμε πρωτοβουλίες να μην πλειστηριαστεί το βιός του λαού μας.

 Θα ζητήσουμε από την Κυβέρνηση να άρει τώρα νομοθετικά την καταναγκαστική διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που εκβιάζει εργαζόμενους και αιρετούς να στέλνουν τον φτωχόκοσμο στην «σέντρα» της εφορίας , την ώρα μάλιστα που η ίδια κυβέρνηση φοροαπαλλάσσει τους μεγαλοκατέχοντες,  τους οποίους ταυτόχρονα ενισχύει με διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία.

  Απαιτούμε να δοθεί η δυνατότητα στα δημοτικά συμβούλια με αποφάσεις τους να προχωρούν σε ρυθμίσεις οφειλών, στηρίζοντας λαϊκό κόσμο που αντικειμενικά δεν μπορεί να πληρώσει.

Το θέμα θα το φέρουμε και στο δημοτικό συμβούλιο.

Αρέσει σε %d bloggers: