Χαιρετισμός στην συγκέντρωση της Κ.Ο για τις εκλογές με ομιλήτρια την Α. Παπαρήγα

17/5/2019

Σύντροφοι-σες / Συμπατριώτες, συμπατριώτισσες, σε λιγότερο από μια εβδομάδα μήνα ψηφίζουμε, σήμερα μπαίνουμε στην τελική ευθεία προς την 26η Μαΐου. Τόσο χθες στην μαζικότατη συγκέντρωση στην βόρεια Ικαρία όσο και σήμερα εδώ στον Άγιο Κήρυκο λέμε ότι μπορούμε να κοιτάμε τον Ικαριώτη και την Ικαριωτισσα στα μάτια και να ζητάμε ξανά τη στήριξή τους στις επερχόμενες εκλογές. Γιατί δεν κοροϊδέψαμε, δεν δώσαμε υποσχέσεις που δεν μπορούν να γίνουν πράξη μέσα στα ασφυκτικά και αντιδραστικά πλαίσια της Τοπικής Διοίκησης, που χρησιμοποιείται για να υλοποιούνται κατευθύνσεις της ΕΕ, με τους δήμους να είναι μάνατζερ, για να ανοίγουν πόρτες στα επιχειρηματικά συμφέροντα, ξεπουλώντας ταυτόχρονα τις υπηρεσίες και τη γη τους.

Είχαμε πει το 2010, το επαναλάβαμε το 2014 και λέμε και τώρα ότι θα ασκήσουμε στάση αντιπολίτευσης σε ό,τι μαυρίζει τη ζωή και την καθημερινότητα του λαού, από το τριπλό μπλοκ που είναι απέναντι στα εργατικά – λαϊκά συμφέροντα, δηλαδή την ΕΕ, την κυβέρνηση και την Περιφέρεια.

Γι’ αυτό παλέψαμε με τους εργαζόμενους του δήμου κόντρα στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, για να υλοποιηθεί το αίτημά μας για στελέχωση του δήμου με μόνιμο προσωπικό, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των υπηρεσιών και άρα των δημοτών. Αγώνα που τον στηρίζουμε αποφασιστικά και σήμερα και θα συνεχίσουμε και το επόμενο διάστημα.

Γι’ αυτό δεν προχωρήσαμε σε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, διεκδικώντας να γίνει νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέπει στα Δημοτικά Συμβούλια να παίρνουν ευνοϊκές αποφάσεις για αυτούς που χρωστούν στους Δήμους και δεν έχουν πράγματι την ευχέρεια να ανταποκριθούν, να μην εφαρμοστούν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.

Γι’ αυτό δεν μεταφέραμε τα ταμειακά μας διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδας, προκειμένου να εξυπηρετήσει η σημερινή κυβέρνηση το χρέος και τους δανειστές.

Γι’ αυτό διασφαλίζουμε την δωρεάν χρήση των αθλητικών υποδομών στους αθλητικούς συλλόγους του νησιού.

Γι’ αυτό καταργήσαμε τα τροφεία των παιδικών σταθμών στους οικονομικά ασθενέστερους δημότες μας.

Γι’ αυτό σταθήκαμε με τιμιότητα και αγωνιστικά απέναντι στα ασφυκτικά θεσμικά και οικονομικά πλαίσια που λειτουργεί η Τοπική Διοίκηση, με περικοπές που φτάνουν στο 65 %, λόγω της μνημονιακής πολιτικής που εφάρμοσαν από το 2009 όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή παρά τα όσα λέγονται για την μεταμνημονιακη περίοδο.

Γι’ αυτό συμβάλαμε με διακριτό και μαχητικό τρόπο στον αγώνα για την επαναφορά του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ και την μείωση της τιμής των καύσιμων.

Συμπατριώτες, συμπατριώτισσες, στην Ικαρία οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι απόμαχοι της δουλειάς γνωρίζουν μέσα από την πείρα τους πόσο θετικό είναι να βρίσκονται στη διοίκηση του δήμου οι κομμουνιστές και άλλοι αγωνιστές που συμπορεύονται μαζί μας, κόντρα στις κατευθύνσεις να γίνει ο δήμος ανώνυμη εταιρεία και ο δήμαρχος μάνατζερ. Ταυτόχρονα δεν λέμε ότι δεν είναι δική μας αρμοδιότητα μια σειρά προβλήματα που δημιουργούν κεντρικές επιλογές και ο δρόμος ανάπτυξης που υπηρετεί τα κέρδη των λίγων.
Γι’ αυτό σταθερά στηρίξαμε τα δικαιώματα και την πάλη του λαού των νησιών μας .
Γι’ αυτό αντιμετωπίσαμε ζητήματα και προβλήματα που απασχόλησαν τόσο το δήμο όσο και την κοινωνία μας, από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων όπως για παράδειγμα την διαχείριση των απορριμμάτων, για τον αντιλαϊκό χαρακτήρα των προϋπολογισμών, η ανάδειξη των ζητημάτων υγείας και παιδείας, η αντίθεση στους σχεδιασμούς που αφορούν την κατασκευή ενός αιολικού σταθμού ενεργείας που δεν έχει καμία σχέση με τα συμφέροντα των Ικαριωτών.
Γι’ αυτό προχωρήσαμε σε παρεμβάσεις που θα αφορούν την χρήση γης, τον Χωροταξικό σχεδιασμό διεκδικώντας νομοθετική ρύθμιση για την αναγνώριση του ιδιαιτέρου οικιστικού μοντέλου της Ικαρίας και τις διόρθωσης του ΣΧΟΟΑΠ σε όσα σημεία μπορεί να διορθωθεί. Ενώ για πρώτη φορά στον δήμο Ικαρίας ανοίξαμε το θέμα «κατοχύρωσης» των δασικών εκτάσεων στην οροσειρά της Ικαρίας ως δημοτικών, διεκδικώντας νομοθετική ρύθμιση από την κυβέρνηση σε αυτή την κατεύθυνση. Για να μην καταπατηθεί ο Αθέρας από ιδιώτες και επιχειρηματικούς ομίλους
Γι’ αυτό κάναμε έργα, όπως η ανακατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων, συντηρήσεις σχολικών συγκροτημάτων, ασφαλτοστρώσεις, αναβαθμίσαμε τις δημοτικές υποδομές που φιλοξενούν πολιτιστικές δραστηριότητες, διασφαλίζοντας και εδώ την δωρεάν χρήση από τους πολιτιστικούς συλλόγους του νησιού. Παράλληλα διασφαλίσαμε πόρους από κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο για έργα υποδομών που έχει ανάγκη η κοινωνία του νησιού, Βιολογικούς καθαρισμούς – δίκτυα ύδρευσης – βελτίωση του οδικού δικτυού, και αρκετές άλλες παρεμβάσεις μικρότερης κλίμακας που βελτιώνουν την καθημερινότητα και των κάτοικων και των επισκεπτών μας.
Γι’ αυτό πήραμε θέση ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, και ταυτόχρονα υποστηρίξαμε ένα πολύμορφο πολιτιστικό ρεύμα κόντρα στην υποκουλτούρα και τη μιζέρια.
Γι’ αυτό Στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες που ενισχύουν την κοινή πάλη και την αλληλεγγύη των λαών ενάντια στα βρώμικα ματωμένα σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Συμπατριώτες, συμπατριώτισσες οι τοπικές εκλογές δεν είναι «κάτι άλλο», είναι και αυτές απόλυτα ενταγμένες στη συνολική πολιτική αντιπαράθεση, όσο κι αν κάποιοι «ανεξάρτητοι & ανένταχτοι» προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο… Η μάχη είναι κρίσιμη. Πρέπει να συνεχιστεί ο δρόμος που ανοίξαμε μαζί. Η κοινή προσπάθεια και συμπόρευση δεν σημαίνει ταύτιση σε όλα. Αυτό που μας ενώνει όμως όλους, μαχητικά, είναι ο αγώνας για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες του λαού του νησιού μας.

Η διεκδίκηση της ευθύνης διοίκησης του Δήμου δεν ξεκινά από το μηδέν, είμαστε πιο έμπειροι και αποδείξαμε στην πράξη, χωρίς λόγια κενού περιεχομένου, ότι μπορούμε να στηρίξουμε τον αγώνα του ικαριακού λαού για επιβίωση. Την πλειονότητα του ικαριακού λαού που συναντηθήκαμε στους δρόμους του αγώνα για μια καλύτερη ζωή. Αγωνιστήκαμε για να μπορούν τα παιδιά μας να ανοίξουν τα φτερά τους, να γίνει το νησί πιο ανθρώπινο. Να ατενίζουμε το μέλλον αισιόδοξα και περήφανα. Ζητούμε να είμαστε και πάλι η Δημοτική Αρχή του νησιού. Γιατί δουλεύοντας μαζί με τους εργαζομένους, το λαό της Ικαρίας, από θέσεις διεκδίκησης, μπορούμε να πάμε ακόμα πιο μπροστά. Δεν πρέπει να αφήσουμε το γνωστό παρελθόν να ανακόψει μια πορεία επίλυσης λαϊκών προβλημάτων.

Δεν πρέπει ο λαός να πιστέψει στα κάλπικα διλήμματα και τα ψέματα που έχουν ξεκινήσει και αραδιάζουν, ανεξάρτητα αν καμώνονται πως είναι ανεξάρτητοι! Η αλήθεια είναι πως είναι μέλη και στελέχη των κομμάτων που έχουν κυβερνήσει και έχουν σοβαρές ευθύνες για την κατάντια του ελληνικού λαού εξαιτίας των πολιτικών που εφαρμόζουν και γιατί πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ. Υποστηρίζονται από κόμματα που στόχος τους είναι να μειωθεί κι άλλο η κρατική χρηματοδότηση, να ενισχυθεί η ανταποδοτικότητα, οι ιδιωτικοποιήσεις.

Ζητούμε λοιπόν από το λαό τη συμπόρευσή του και τον καλούμε το επόμενο διάστημα να δώσει μαζί μας αυτήν τη μάχη, πόρτα – πόρτα, σπίτι – σπίτι, μαγαζί το μαγαζί, ώστε η “Λαϊκή Συσπείρωση” να αναδειχθεί και πάλι διοίκηση του δήμου.

Όπως κάνουμε σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στους άλλους τέσσερις δήμους που το ΚΚΕ βρίσκεται στη Δημοτική Αρχή, την Πάτρα, την Καισαριανή, το Χαϊδάρι και την Πετρούπολη.
“Λαϊκή Συσπείρωση” ξανά στη διοίκηση σημαίνει περισσότερη δύναμη στο πλάι του λαού. Περισσότερη δουλειά γι’ αυτόν το σκοπό.

Κάνουμε πλατύ άνοιγμα και ζητούμε τη στήριξη όλων, ακόμα και αυτών που δεν συμφωνούν σε όλα μαζί μας, ώστε να συνεχίσουμε την ασυμβίβαστη πορεία μας και για τα επόμενα χρόνια.

Ζητούμε από το λαό, ανεξάρτητα από τις επιμέρους επιφυλάξεις του ή ακόμη και διαφωνίες, να κάνει το βήμα και να στηρίξει το ΚΚΕ, να δώσει τη δική του απάντηση και στις τρεις κάλπες, αλλά και γενικότερα, σε όλους τους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα σχολεία, στις σχολές, ώστε να ξημερώσουν για όλους μας καλύτερες μέρες στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων!

Ζητούμε από το λαό συμπόρευσή στο δρόμο της σύγκρουσης και της ανατροπής, εκεί βρίσκεται η ομορφιά της ζωής!

Καλή αντάμωση στους αγώνες, καλή υγεία σε όλους!

Αρέσει σε %d bloggers: