Πρόταση ψηφίσματος κατά της ΝΑΤΟποιησης των νησιών μας

κ Πρόεδρε του Π.Σ , κ. Περιφερειάρχη, κκ Επικεφαλής παρατάξεων Π.Σ Βορείου Αιγαίου, όπως αποφασίσαμε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου, σας προωθώ το σχέδιο ψηφίσματος της Λαϊκής Συσπείρωσης για τον κίνδυνο που διατρέχουν τα νησιά μας, η χώρα αλλα και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα από την απόφαση το Κογκρέσου των ΗΠΑ για επέκταση των στρατιωτικών τους βάσεων στα ελληνικά νησιά, μεταξύ των οποίων και τα νησιά του Β. Αιγαίου. Είναι επιτακτική η ανάγκη να σταλεί στην ελληνική κυβέρνηση, ένα ηχηρό μήνυμα έντονης ανησυχίας αλλά και αποδοκιμασίας του Π.Σ, για αυτές τις εξαιρετικά επικίνδυνες εξελίξεις και το ενδεχόμενο εφαρμογής από την ελληνική κυβέρνηση αυτής της απόφασης.

Σχέδιο ψηφίσματος κατά της ΝΑΤΟποιησης των νησιών μας

  Το Περιφερειακό συμβούλιο Βορείου  Αιγαίου συζήτησε, κατά τη συνεδρίαση του, της 6ης Σεπτεμβρίου 2023, το θέμα που προέκυψε από την απόφαση το Κογκρέσου των ΗΠΑ για επέκταση των στρατιωτικών τους βάσεων στα ελληνικά νησιά, μεταξύ των οποίων και τα νησιά του Βορείου  Αιγαίου.

Θεωρεί ότι η απόφαση αυτή αποτελεί μια ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη που, αν υλοποιηθεί, εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τα νησιά μας, τους κατοίκους τους και γενικότερα τον ελληνικό λαό και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας..

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι αυτή η εξέλιξη μετατρέπει τα νησιά μας σε στόχους αντιποίνων στά πλαίσια μιας πιθανής γενικευμένης σύγκρουσης.

Το ΠΣ επισημαίνει τις τεράστιες ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης που εμπλέκεται όλο και περισσότερο στα επικίνδυνα σχέδια των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ στο πλαίσιο των συμφωνιών Ελλάδας -ΗΠΑ.

Οι εξελίξεις αυτές, σε συνδυασμό με την μεταφορά των βαρέων αρμάτων από τα νησιά μας στην Ουκρανία, δεν είναι άσχετες με την απαίτηση της κυβέρνησης της Τουρκίας για αποστρατικοποίηση την νησιών και τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου . Δεν είναι τυχαίο ότι πρόσφατα ο Πρωθυπουργός της χώρας αποκάλεσε τα νησιά μας “ΝΑΤΟϊκό έδαφος”.

Το Π.Σ Β.Α, εκφράζει την έντονη ανησυχία και αποδοκιμασία του για αυτές τις εξαιρετικά επικίνδυνες εξελίξεις και καλεί τον λαό των νησιών μας σε επαγρύπνηση και ενεργό αντίθεση, στη μετατροπή των νησιών μας σε πολεμικό ορμητήριο.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας……………

Αρέσει σε %d bloggers: