Από την 2η σύσκεψη του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Ο λαός να αναδείξει τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στη διοίκηση του δήμου, στήριγμα στο πλάι του.
Με εμφανή τη μεγάλη δυναμική, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 4/9 η 2η σύσκεψη του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης», στο Κατσουλιο στον Εύδηλο.
Η δυναμική αυτή αποτυπώνεται και στο ίδιο το ψηφοδέλτιο, όπως ανέδειξε στην ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος Φανούρης Καρούτσος. Πρόκειται για ένα μαχητικό, αγωνιστικό ψηφοδέλτιο, από εργαζόμενους και ανθρώπους του νησιού οι οποίοι από διάφορα μετερίζια προσφέρουν στην Ικαρία και στους κατοίκους της, προσφορά που βρίσκει έκφραση στον κοινό αγώνα για αλλαγή του συσχετισμού στον δήμο, για τις ανάγκες των πολλών και όχι τα κέρδη των λίγων. Μάλιστα, το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι ανανεωμένο σε σύγκριση με το 2019 κατά 54%, ενώ το 41% είναι υποψήφιοι για πρώτη φορά.
Ο Φ. Καρούτσος ανέφερε ότι «σε πνεύμα αγωνιστικής συμπόρευσης, θαρρετά καλούμε κάθε κάτοικο της Νικαριας να βαδίσει μαζί μας τον δρόμο της διεκδίκησης και της ελπίδας, για να δυναμώσει η αμφισβήτηση της αντιλαϊκής πολιτικής και των βαστάζων της σε τοπικό επίπεδο». Κάλεσε «ο λαός να αναδείξει τη “Λαϊκή Συσπείρωση” στη διοίκηση του δήμου, στήριγμα στο πλάι του», συμπληρώνοντας πως «μπορούμε να διαμορφώσουμε κλίμα νίκης, ανατροπής των συσχετισμών στον δήμο».
Ακολούθησε συζήτηση για την διαφορετική αντίληψη της Λαϊκής Συσπείρωσης γύρω από το ζήτημα της ανάπτυξης, καθώς, σε αντίθεση με τους αντιπάλους της, έχει στο επίκεντρο τις ανάγκες των πολλών και όχι τα κέρδη των λίγων και εκλεκτών. Τέλος, έγινε αναφορά στις δράσεις που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα και το “άνοιγμα” στον λαό της Ικαρίας, με στόχο τη μαζική υπερψήφιση των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης, τόσο στο Δήμο όσο και στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.
Παίρνουμε θέση για μια δημοτική αρχή στο πλάι των πολλών. Για να εκφραστεί η Ικαρία των αγώνων, του μόχθου, των ιστορικών παραδόσεων. Δίνουμε απάντηση στη δημοτική αρχή και τις παρατάξεις της συναίνεσης στην αντιλαϊκή πολιτική. Έχουμε πείρα, έχουμε τη δύναμη να μπούμε μπροστά στον αγώνα, να εμψυχώσουμε τον κόσμο, για να μπλοκάρουμε μαζί με το λαό του νησιού τις αντιλαϊκές επιλογές .
Αρέσει σε %d bloggers: