Πρόταση για συζήτηση αιτήματος συλλόγων για επαναλειτουργία παιδικής χαράς & αθλητικού χώρου στον Άγιο Κήρυκο

Στις 20/8/20 αναρτήθηκε σε όλα τα τοπικά ΜΜΕ έγγραφο (επισυνάπτεται) το οποίο συνυπογράφουν αθλητικοί, πολιτιστικοί και σύλλογοι γονέων & κηδεμόνων από την ευρύτερη περιοχή του Αγ. Κηρύκου.  Το έγγραφο αυτό αναφέρεται στον ανοιχτό αθλητικό χώρο, στον οποίο τώρα υπάρχει κατασκευή στεγάστρου, καθώς και τη παιδική χαρά, όλα αυτά εντός του χώρου της χερσαίας ζώνης του λιμανιού του Αγ. Κηρύκου

Αν και περιμέναμε να είναι θέμα της σημερινή συνεδρίαση, αφού σπανίως υπάρχει τέτοια ομοψυχία στην διεκδίκηση ζητημάτων που αφορούν τους οικισμούς μας από τόσους συλλόγους.                Θα θέλαμε να γνωρίζουμε αν προτίθεται η διοίκηση να αναλάβει την πρωτοβουλία επίλυσης του θέματος.

Αν όχι καταθέτουμε από σήμερα πρόταση το αίτημα των 16 συλλόγων να είναι θέμα στην 12η /2020 τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ προσκαλώντας παράλληλα στην συζήτηση όλους τους εμπλεκόμενους φορείς  (Δ.Σ λιμενικού  ταμείου, τοπική κοινότητα, αθλητικά & πολιτιστικά σωματεία, συλλόγους γονέων & κηδεμόνων της περιοχής).

 Για την Λαϊκή Συσπείρωση Ικαρίας

Νικόλαος   Λαρδάς

 

Θέμα:  ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ & ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ

Το παρόν έγγραφο συνυπογράφεται από τους παρακάτω αθλητικούς, πολιτιστικούς και  συλλόγους γονέων και κηδεμόνων της περιοχής, με μοναδικό γνώμονα την διεκδίκηση των δικαιωμάτων της δημόσιας και ασφαλούς άθλησης των παιδιών της κοινωνίας μας.

Η απόφαση και ο λόγος της  συγγραφής του παρόντος κειμένου αποτελεί για εμάς μείζον ζήτημα.    Η επιτακτικότητα της ανάγκης που έχει προκύψει, βρίσκεται για εμάς στο ρόλο αλλά και στην ίδια την ύπαρξη των συλλόγων μας που δεν είναι άλλη από το να προσφέρουμε και να καλύπτουμε τις αθλητικές και πολιτισμικές ανάγκες των παιδιών αυτής της κοινωνίας με απώτερο σκοπό την παροχή και την δημιουργία αθλητικών και κοινωνικών δυνατοτήτων.

Με ακλόνητη την παραπάνω παραδοχή, δεν θα ήταν μια απλή παράλειψη αλλά ένα τεράστιο κοινωνικό σφάλμα,  να μην σταθούμε ενεργητικά στην αδρανοποίηση και στην μη λειτουργική φάση σειράς ετών, στην οποία βρίσκεται ο δημόσιος αθλητικός χώρος (γηπεδάκι) (για εμάς μόνο ως τέτοιος νοείται) εντός του λιμένα Αγίου Κηρύκου. Θεωρούμε επιτακτική, δεδομένη και αναγκαία την επαναλειτουργία του ως δημόσιο και αθλητικό χώρο και την απομάκρυνση του σκέπαστρου, το οποίο ξεκίνησε να στήνεται εντός του προαναφερθέντος χώρου εν μέσω πανδημίας και «κοινωνικής χειμερίας νάρκης».

Επειδή εκτιμούμε ότι τους προσεχείς  μήνες τα μέτρα είναι πολύ πιθανό να επανέλθουν και όπως είναι ευνόητο η δημόσια υγεία προέχει, οι ανοικτοί δημόσιοι χώροι άθλησης θα αποτελέσουν ζωτικής κοινωνικής και αθλητικής σημασίας για τα παιδιά της κοινωνίας μας. Είτε τα μέτρα επέλθουν, είτε όχι, εμείς διεκδικούμε την άμεση επαναλειτουργία του συγκεκριμένου δημόσιου αθλητικού χώρου με την ίδια χρήση που είχε και πριν την αδρανοποίηση του.

Διεκδικούμε επίσης την άμεση διευθέτηση του θέματος της παιδικής χαράς(καραβάκι) η οποία βρίσκεται εντός του λιμένα Αγίου Κηρύκου και αποτελεί το μόνο δημόσιο χώρο αναψυχής παιδιών μικρών ηλικιών στο οικιστικό σύμπλεγμα της πόλης. Επίσης θεωρούμε εξίσου σημαντική την βελτίωση και την παροχή προς καθημερινή χρήση, αθλητικών χώρων οι οποίοι βρίσκονται εντός των δημόσιων σχολείων μας.

Η έλλειψη και η ανεπάρκεια δημόσιων χώρων άθλησης οδηγεί στον περιορισμό της ψυχοσυναισθηματικής έκφρασης των παιδιών αλλά και στην ανυπαρξία ασφάλειας στους χώρους όπου θα προσπαθήσουν να το πράξουν προκειμένου να εκφραστούν μέσα από το παιχνίδι   (π.χ. χώρος σκακιέρας, πλατεία Αγ. Κηρύκου).

Τελική μας απαίτηση από το δημοτικό συμβούλιο, αποτελεί η εκκίνηση των διαδικασιών εντός των επόμενων ημερών για ανοικτή δημόσια διαβούλευση – συνέλευση μεταξύ δημοτών, δημοτικού συμβουλίου, συλλόγων αθλητικών, πολιτιστικών, γονέων και κηδεμόνων καθώς και των αρμόδιων εκπροσώπων της Λιμενικής αρχής του τόπου, προκειμένου να λυθούν τα επίμαχα ζητήματα.

Ολοκληρώνοντας το παρόν έγγραφο, αναμφισβήτητα θεωρούμε ως δεδομένο πως η δημοτική αρχή αλλά και σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο θα σταθούν αρωγοί και συνδιεκδικητές στην προσπάθεια μας και πως θα συμπλεύσουν άμεσα και έμπρακτα με τις ανάγκες της κοινωνίας και αυτές των παιδιών της.

 Οι υπογράφοντες σύλλογοι

 1. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΈΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΑΓ. ΚΗΡΥΚΟΥ
 2. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΈΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 2ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΑΓ. ΚΗΡΥΚΟΥ
 3. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΈΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ου ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΓ. ΚΗΡΥΚΟΥ
 4. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΈΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 2ου ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΓ. ΚΗΡΥΚΟΥ
 5. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΈΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΓ. ΚΗΡΥΚΟΥ
 6. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΈΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΓ. ΚΗΡΥΚΟΥ
 7. ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΙΚΑΡΙΑΣ
 8. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΟΡΟΧΡΟΝΟΣ
 9. Π.Α.Σ. ΙΚΑΡΟΣ
 10. Π.Ε.Γ.Α.Σ. ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ
 11. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΩΝ ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ
 12. ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ
 13. ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ & ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΡΜΩΝ
 14. ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΥΝΤΟΥΜΑ
 15. ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ & ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΛΑΡΕΔΩΝ
 16. ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΕΝΩΣΙΣ ΜΑΡΜΑΡΙΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ (ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ )
Αρέσει σε %d bloggers: