Ερώτηση για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος συλλογής ανακυκλώσιμων

Αφού σας ενημερώσουμε ότι παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις πρόσφατες ανακοινώσεις  του δήμου σχετικά με την δραστηριότητα των υπηρεσιών που ασχολούνται με την συλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών από τα σημεία συλλογής (σχετικά 1 &2) που έχει αναπτύξει ο δήμος Ικαρίας. Και σας υπενθυμίσουμε την διαχρονική συμβολή των εκλεγμένων της Λαϊκής Συσπείρωσης στην προσπάθεια να αλλάξει ουσιαστικά ο τρόπος διαχείρισης των απορριμμάτων στην Ικαρία,   καθώς και την υποστήριξη σχετικών ενεργειών  (σχετικό  3) ανεξάρτητα αν βρισκόμαστε σε θέση διοίκησης η όχι. Θα θέλαμε μια επίσημη ενημέρωση για την κατάσταση που διαχειρίζονται σήμερα οι υπηρεσίες σας.

Έχοντας υπ οψιν μια σειρά δυσλειτουργίες και προκειμένου να έχουμε μια σαφή εικόνα των δεδομένων που διαμορφώνονται σήμερα γύρω από το καθοριστικό για την διαχείριση των απορριμμάτων θέμα της συλλογής και προώθησης εκτός Ικαρίας όλων των απορριμμάτων που μπορούν υποστούν διαδικασίες ανάκτησης.

θα θέλαμε  να μας ενημερώσετε για τα εξής:

  • Ποιες είναι οι ποσότητες Χαρτιού – Πλαστικού – Αλουμινίου – Ηλεκτρονικού εξοπλισμού που απομακρύνθηκαν από τα δυο σημεία διαλογής και δεματοποίησης ανακυκλώσιμων το τελευταίο χρόνο?
  • Ποια είναι τα χρηματικά ποσά που θα καταβάλει οι ΕΕΑΑ, με βάση την σύμβαση που τροποποιήθηκε τέλος του 2019 , για αυτές τις ποσότητες και πότε ?
  • Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία αδειδοτησης των δυο σημείων διαλογής και δεματοποίησης ανακυκλώσιμων, που προσπαθούσε να ολοκληρώσει η τεχνική υπηρεσία του δήμου ?
  • Κατά την διαδικασία διαπραγμάτευσης της τροποποίησης της σύμβασης με την ΕΕΑΑ υπήρχε δέσμευση της ΕΕΑΑ για την παραχώρηση επιπλέον εξοπλισμού (Κάδων – καμπάνες για γυαλί, κλπ), πότε προβλέπεται να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία?
  • Θα θέλαμε να γνωρίζουμε γιατί σε αρκετά σημεία συλλογής των ανακυκλώσιμων  έχουν απομακρυνθεί οι κάδοι που προορίζονται για την συλλογή πλαστικού                  (Δ.Ε Αγίου Κηρύκου) , και να έχουν αντικαταστήσει κάδους σύμμεικτων απορριμμάτων?
  • Τέλος θα θέλαμε να γνωρίζουμε γιατί έχει ανασταλεί και πότε προβλέπεται να ξεκινήσει ξανά η συλλογή – διαλογή και δεματοποίηση των ανακυκλώσιμων από τα σημεία συλλογής των Δ.Ε Ευδήλου και Ραχών?

  Για την Λαϊκή Συσπείρωση Ικαρίας

Στέλιος  Κουντούπης

Αρέσει σε %d bloggers: