Η «πράσινη ανάπτυξη» και οι ενεργειακοί σχεδιασμοί στην Ικαρία. Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για την Ενέργεια

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ  (Πέμπτη 25 Αυγούστου, πλατεία Χριστού Ραχών στις 8:30 μ.μ)

Το τελευταίο διάστημα όλα τα σφυριά του συστήματος χτυπούν στους ρυθμούς της λεγόμενης «ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ». Κράτη, κυβερνήσεις, αστικά πολιτικά κόμματα, τοπική διοίκηση, πολυεθνικές, ΜΚΟ,  επιχειρηματολογούν στην προσπάθειά τους να πείσουν για την ανάγκη άμεσου προσανατολισμού στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, για την εγκατάλειψη των υδρογονανθράκων.

Προϋπολογισμοί δισεκατομμυρίων προσανατολίζονται στις επενδύσεις για Αιολικά πάρκα επίγεια και παράκτια, φωτοβολταϊκά γεμίζουν και θα γεμίσουν ακόμα περισσότερο, τις βουνοκορφές και τους παραγωγικούς κάμπους χωρίς να υπολογίζουν δασικές εκτάσεις, περιοχές NATURA. Μιλάνε για αύξηση των θέσεων εργασίας, ενώ όλες αυτές οι επενδύσεις αφορούν σε πολύ λίγους εργαζομένους και κυρίως επενδύσεις κεφαλαίου.

Νησιά βαπτίζονται «πράσινα» με την παρουσία της κυβέρνησης, εκπροσώπων μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών και ενεργειακών κολοσσών, σε μια προσπάθεια να διαμορφώσουν ένα ευνοϊκό κλίμα στη λαϊκή συνείδηση. Την ίδια στιγμή το ρεύμα ακριβοπληρώνεται από τη λαϊκή οικογένεια με τάσεις υπέρμετρης αύξησης της τιμής του.

Η «απελευθέρωση» της αγοράς Ενέργειας, που τάχα θα αύξανε τον ανταγωνισμό προς όφελος των λαϊκών νοικοκυριών, έχει ήδη οδηγήσει σε τεράστιες αυξήσεις του ρεύματος, ενώ αυξήθηκε κατακόρυφα και η ενεργειακή φτώχεια.

Η Ικαρία  έχει βρεθεί στο επίκεντρο του «ενδιαφέροντος» του ομίλου Μυτιληναίου καθώς έχει αδειοδοτηθεί από την ΡΑΕ για την κατασκευή ενός γιγαντιαίου αιολικού πάρκου, όπου 110 ανεμογεννήτριες  συνολικής ισχύος 330 ΜW θα  καταλάβουν και θα εκτείνονται σχεδόν σε ολόκληρη κορυφογραμμή του νησιού.

Η  «πράσινη ανάπτυξη» μπορεί να  αποτελέσει λύση στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός μας και που αφορούν την ολοένα κλιμακούμενη επιδείνωση και του φυσικού περιβάλλοντος  ;

Απαντήσεις για όλα αυτά θα δοθούν στην εκδήλωση που διοργανώνει η Τ.Ε. Ικαρίας-Φούρνων του ΚΚΕ την Πέμπτη 25 Αυγούστου, στο Χριστό Ραχών,(πλατεία) ώρα 8.30 μ.μ., με κεντρικό ομιλητή τον Γρηγόρη Λιονή, μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ και υπεύθυνο του τμήματος οικονομίας της Κ.Ε.

Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις και συζήτηση.

Ο Γ. Λιονής υπεύθυνος του Τμήματος Οικονομίας της Κ.Ε του ΚΚΕ μιλάει στην ΕΡΤ Β.Αιγαίου για την πανάκριβη ενέργεια και την καταστροφή των νησιών που φέρνει η «πράσινη ανάπτυξη»

Αρέσει σε %d bloggers: