Η Λαϊκή Συσπείρωση για την υποβολή πρότασης σχετικά με τον εκσυγχρονισμό των υποδομών και την αναβάθμιση της λειτουργίας των ιαματικών πηγών

Είναι γνωστό ότι πρόσφατα στην 4η συνεδρίαση του Δ.Σ αποφασίσαμε ομόφωνα ότι απορρίπτουμε ως απαράδεκτη την πρόταση του Υπουργείου Τουρισμού για την δημιουργία της Α.Ε «Ιαματικές πηγές Ελλάδας», και  ζητήσαμε από το Υπουργείο Τουρισμού την απόσυρση  του Κεφαλαίου Β του σχετικού νομοσχέδιου.

Κατόπιν αυτών γνωρίζοντας ότι συνεχίζονται οι συζητήσεις (π.χ συνεδρίαση Δ.Σ ΚΕΔΕ 19/5/21 για τις διαδικασίες αναθεώρησης του επίμαχου Ν/Σ του Υπουργείου Τουρισμού )που αφορούν το μέλλον των ιαματικών πηγών της χώρας, εκτιμούμε ότι είναι ο κατάλληλος χρόνος να διατυπώσουμε ως δημοτικό συμβούλιο την πρόταση που πιστεύουμε ότι μπορεί να οδηγήσει στον εκσυγχρονισμό των υποδομών και στην αναβάθμιση της λειτουργίας των ιαματικών πηγών, προς όφελος της πλειονότητας της τοπικής κοινωνίας.

Σε αυτή την κατεύθυνση ως Λαϊκή Συσπείρωση ζητήσαμε τόσο στην 4η συνεδρίαση, όσο και και εν οψη της 6ης συνεδρίασης να συζητηθεί στο Δ.Σ  η διαμόρφωση αυτής της αναγκαίας κατά την γνώμη μας πρότασης  (ώστε να μην τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις).

Πιστεύοντας ότι έτσι θα δοθεί η δυνατότητα στις παρατάξεις να διατυπώσουν τις απόψεις τους, αφού  το μέλλον των ιαματικών πηγών  δεν αφορά μόνο την διοίκηση, αλλά το σύνολο των παρατάξεων  του δημοτικού συμβουλίου που εκφράζουν την συντριπτική πλειονότητα του Ικαριακού λάου.  Αποδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο στην πράξη την πρόθεση του δημοτικού συμβουλίου  να ενισχύσει τις αναγκαίες ενέργειες της διοίκησης του δήμου.

 Για την Λαϊκή Συσπείρωση Ικαρίας

Νικόλαος   Λαρδάς

Αρέσει σε %d bloggers: