Πρόταση για έγκριση ψηφίσματος ενάντια στο «νομοσχέδιο Χατζηδάκη»

Κύριε Δήμαρχε, Κύριε Πρόεδρε του δημοτικού συμβουλίου.

Όπως  γνωρίζετε αυτές τις ημέρες η κυβέρνηση ετοιμάζεται να εισάγει στο  κοινοβούλιο νομοσχέδιο«Για την Προστασία της Εργασίας…. και για την ισορροπία μεταξύ της επαγγελματικής και της ιδιωτικής ζωής» το οποίο έχει ήδη συναντήσει σοβαρές αντιδράσεις από το εργατικό κίνημα με δεκάδες κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα, ενώ προετοιμάζεται  η επόμενη απεργιακή απάντηση στις 3/6/2021.

Πρόκειται για ένα «νομοσχέδιο έκτρωμα», το οποίο φιλοδοξεί να καταργήσει το 8ωρο, να αφαιρέσει κι άλλα κατακτημένα δικαιώματα των εργαζομένων, να βάλει χέρι στη λειτουργία των εργατικών σωματείων. Έχουν στόχο να απαλλάξουν τους επιχειρηματίες από κάθε κατάκτηση του εργατικού κινήματος – τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, τον σταθερό εργάσιμο χρόνο, το δικαίωμα στην ξεκούραση. Καταργείται η κυριακάτικη αργία για έναν μεγάλο κατάλογο κλάδων, το ΣΕΠΕ μετατρέπεται σε Ανεξάρτητη Αρχή, επιτρέπεται μέχρι 13 ώρες δουλειά τη μέρα. Το δικαίωμα της απεργίας δέχεται νέα επίθεση από την απαίτηση σε μια σειρά χώρους δουλειάς κατά τη διάρκεια απεργιακών κινητοποιήσεων να εργάζεται το ένα τρίτο του προσωπικού

Με την παρούσα επιστολή ζητάμε (αφού η μέχρι τώρα προτάσεις μας στις 26/5 και στις 27/5) δεν έπεισαν τον πρόεδρο για αυτή την ανάγκη) να έρθει ως θέμα Ε.Η.Δ για συζήτηση στην 6η συνεδρίαση του Δημοτικού  Συμβουλίου το “εργασιακό “ νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ.

Έτσι ώστε να γίνει συζήτηση, για την αποκάλυψη του ταξικού-αντεργατικού περιεχομένου του αντιδραστικού αυτού σχεδίου και προτείνουμε να υπάρξει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που:

  • θα ζητά να αποσυρθεί το νομοσχέδιο.
  • Θα εκφράζει την αλληλεγγύη του στους αγώνες των εργαζομένων ενάντια στο νομοσχέδιο.

Έχουμε υποχρέωση αυτό που μας κληροδότησαν οι γονείς μας,  να το παραδώσουμε στα παιδιά μας και τα εγγόνια μας.

Δεν πρέπει να αφήσουμε να γυρίσουν πίσω το ρολόι της Ιστορίας!

 Για την Λαϊκή Συσπείρωση Ικαρίας

Νικόλαος  Λαρδάς

Αρέσει σε %d bloggers: