Ενημέρωση για την 9η / 2023 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ (9η 2023), συζητήθηκε με μεγάλη καθυστέρηση (η διαβούλευση ξεκίνησε το Μάρτιο του 2023) η πρόταση του Δήμου Ικαρίας στην διαδικασία σχεδιασμού των Ολοκληρωμένων Χωρικών επενδύσεων για τα μικρά νησιά, στο πλαίσιο του Ε.Π «Βόρειο Αιγαίο» του ΕΣΠΑ 2021-2027.
Δίνουμε στην δημοσιότητα την τοποθέτηση μας, με την οποία προσπαθήσαμε να αναδείξουμε τον πρόχειρο και προβληματικό τρόπο που έφτασε κυριολεκτικά στο πάρα 5 το σχέδιο να συζητηθεί στο Δ.Σ. ταυτόχρονα καταθέσαμε μια σειρά προτάσεις σχετικά με το πλαίσιο του σχεδιασμού που πιστεύουμε ότι αν γινόταν δεκτές, θα διασφάλιζαν καλύτερους όρους στην δυνατότητα χρηματοδότησης αναγκαίων έργων για το νησί μας.
Ενημερωτικά καμία πρόταση δεν έγινε δεκτή από τις άλλες παρατάξεις (ΠΕΑ – ΑΣΠΙ – Ανεξάρτητη Πανικαριακή Κίνηση) , ούτε για το πλαίσιο του σχεδιασμού (όπου προτείναμε μεταξύ άλλων να αποκλειστεί η δυνατότητα χρηματοδότησης στις προσκλήσεις των ΟΧΕ έργων σε Σύμπραξη με ιδιώτες – ΣΔΙΤ). Ούτε για το ποιες προτάσεις θα ενταχθούν στις ΟΧΕ (Μέχρι και σήμερα δεν έχει διευκρινιστεί αν στο σχεδιασμό υπάρχουν 5 η 7 προτάσεις που αφορούν την Ικαρία). Τα συμπεράσματα δικά σας…. θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα παρεμβαίνουμε διεκδικώντας ότι μας στερούν και μας «οφείλουν» σε έργα υποδομών, αναβάθμισης σχολικών κτηρίων, ανάπλασης ελεύθερων χώρων,κλπ. Αφού επισημάνουμε ότι δεν απορρίπτουμε τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις λόγο του πολιτικού προσανατολισμού της Ε.Ε. Τονίζουμε μια ακόμα φορά ότι κάθε έργο (ειδικά έργο μεγάλης κλίμακας) που προετοιμάζεται και υλοποιείται στο νησί μας είναι θετική εξέλιξη, ανεξάρτητα από το ποια χρονική στιγμή εκτελείτε.
Κλείνοντας καλούμε τον Ικαριώτικο λαό σε συστράτευση για να διεκδικήσουμε, από τους έχοντες την κυρία ευθύνη αυτά που δικαιούμαστε.
Παράλληλα καλούμε η στάση όλων μας απέναντι στους σχεδιασμούς που ανοίγουν τον δρόμο μέσω των ΣΔΙΤ, για να μπουν ιδιώτες στην διαχείριση των απορριμμάτων και των φυσικών πόρων του νησιού (π.χ ιαματικές πηγές), να είναι ένα βασικό κριτήριο ψήφου στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.
Η Λαϊκή Συσπείρωση, παρά τα εμπόδια θα συνεχίσει μαζί τον Ικαριωτικο λαό, τον αγώνα υπεράσπισης των συμφερόντων του νησιού και των πολιτών του και όχι των λίγων.
Όσοι αισθάνονται προοδευτικοί και οι αριστεροί στην Ικαρία να σκεφτούν:
Ποιος θα είναι μαζί τους στον αγώνα για να εμποδίσουμε τη μείωση της χρηματοδότησης του δήμου, τις ιδιωτικοποιήσεις, την επέκταση της ανταποδοτικότητας ;
Ποιος θα υπερασπιστεί τα λαϊκά συμφέροντα απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, και των τοπικών συνοδοιπόρων της ;
Ο λαός των νησιών μας έχει λόγους να στηρίξει τη “Λαϊκή Συσπείρωση” στον δήμο και στην Περιφέρεια.
Ισχυρή “Λαϊκή Συσπείρωση”, για να γίνει ο δήμος σύμμαχος του λαού.
Αρέσει σε %d bloggers: