Συνοπτικός Απολογισμός 2015- 2018

Με αυτό το κείμενο προσπαθούμε να σας παρουσιάσουμε συνοπτικά ένα απολογισμό δράσεων, ενεργειών και έργων της τρέχουσας δημοτικής περιόδου. Που αναδεικνύουν την συνέπεια λόγων και έργων της σημερινής δημοτικής αρχής, σχετικά με τις προτάσεις και τις βασικές προτεραιότητες που παρουσιάσαμε στην κοινωνία του νησιού πριν 4 χρόνια.


Οι αναδιαρθρώσεις των τελευταίων ετών στην τοπική διοίκηση, οι διαδοχικές διοικητικές μεταρρυθμίσεις (Καποδίστριας–Καλλικράτης–Κλεισθένης) δεν στοχεύουν στην ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών, ούτε στην ορθολογική ανάπτυξη των υπηρεσιών των Ο.Σ.Α. ΢τόχος είναι η θεσμική θωράκιση ώστε η διοικητική μηχανή να χρησιμοποιεί φθηνότερους εργαζόμενους, να διευκολύνει την ιδιωτικοποίηση τμημάτων των υπηρεσιών των ΟΣΑ που μπορούν να είναι «κερδοφόροι» που θα αποτελέσουν τομείς «ελκυστικών επενδύσεων» και «μοχλούς ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας». ΢τόχος είναι η εμπορευματοποίηση δια της οδού της ιδιωτικοποίησης των τοπικών έργων και τις κοινωνικής πολιτικής, οι δήμοι σήμερα αποκτούν τέτοια χαρακτηριστικά που τους απομακρύνουν ακόμη περισσότερο από αυτό που μάθαμε ως «τοπική αυτοδιοίκηση» .
Εμείς ως δημοτική αρχή με σαφή αγωνιστικό – διεκδικητικό περιεχόμενο στην πολιτική μας δράση, τοποθετούμαστε απέναντι σε αυτό το πλαίσιο που οδηγούνται οι δήμοι και αυτό αποδεικνύεται και από την πολιτική μας στάση και από το έργο μας στον δήμο.

Αρέσει σε %d bloggers: