Μήνυμα για την Εργατική Πρωτομαγιά

30/4/2019

Φέτος συμπληρώνονται 133 Χρόνια από την Πρωτομαγιά του Σικάγο. Είναι η μέρα που η Παγκόσμια Εργατική Τάξη τιμά τους Ήρωές της. Τιμούμε τον Μάη του ’36, τους 200 της Καισαριανής, τους χιλιάδες εργάτες και εργάτριες που έδωσαν τη ζωή τους για το δίκιο της τάξης τους.

Η φετινή Πρωτομαγιά παρά τα παραμύθια για το “τέλος των μνημονίων” και τη “δίκαιη ανάπτυξη”, βρίσκει την εργατική τάξη της χώρας μας, αντιμέτωπη με τις βαριές συνέπειες των αντεργατικών νόμων και των μνημονίων. Τα ήδη νομοθετημένα μέτρα και τα ματωμένα πλεονάσματα θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται με μεγαλύτερη ένταση. Σήμερα πραγματικά προοδευτικό και σύγχρονο είναι να συμβαδίζουν η εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, οι τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες που υπάρχουν, με τη βελτίωση της ζωής των εργαζομένων, με τη μείωση και εξάλειψη της ανεργίας, με τη μόνιμη και σταθερή δουλειά, με την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών και όχι το πισωγύρισμα σε έναν “κοινωνικό μεσαίωνα”.

Ως δημοτική αρχή, θα συνεχίσουμε, να στηρίζουμε τα αιτήματα των εργαζομένων, για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Θα σταθούμε στο πλάι όσων αγωνίζονται και διεκδικούν Συλλογικές Συμβάσεις, κατώτερο βασικό μισθό 751 ευρώ, αυξήσεις στους μισθούς και τα ημερομίσθια, κατάργηση των αντιλαϊκών φόρων, των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.

Στην αυριανή Πρωτομαγιά, ημέρα σύμβολο για την παγκόσμια εργατιά, θα είμαστε μαζί με τους εργαζόμενους του νησιού και τα Συνδικάτα τους, στη συγκέντρωση που διοργανώνει στις 12.00 το μεσημέρι το Εργατικό Κέντρο Σάμου, στην πλατεία Ευδηλου.

Αρέσει σε %d bloggers: