Κάλεσμα για συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο υγείας

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου και σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα των νησιών μας, εκφράζουμε την στήριξη μας στις κινητοποιήσεις των συνδικάτων των νησιών μας.

Όταν στα προβλήματα που υπάρχουν στον χώρο της υγείας στα νησιά μας, η μόνη απάντηση που δίνει η κυβέρνηση είναι  ο εμπαιγμός της   υγειονομικής θωράκισης των νησιών …. Τότε ο δρόμος της  διεκδίκησης είναι  μονόδρομος

Σήμερα  κάνουμε  για μια φορά ακόμα  καθαρό ότι :

  • Καταγγέλλουμε τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς συγχωνεύσεων και μείωσης των περιφερειακών νοσοκομείων καθώς και της παραπέρα εμπορευματοποίησης του δημοσίου συστήματος Υγείας .
  • Τασσόμαστε κατά των διατάξεων που με πρόσχημα την ανάγκη για καθολικό εμβολιασμό οδηγούν σε ποινές, στέρηση μισθού και απειλές για απολύσεις. Διεκδικούμε την ανάκληση των αναστολών από εργασία και άδεια των υγειονομικών.
  • Λεμέ ΟΧΙ στο διαχωρισμό των εργαζομένων,  γιατί αυτή την στιγμή το κρίσιμο είναι όλοι οι εργαζόμενοι, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι να διεκδικήσουμε άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς με ευθύνη του κράτους.

 Υποστηρίζοντας όσες κινητοποιήσεις διεκδικούν την ασφαλή λειτουργία των δημόσιων δομών υγείας των νησιών μας, μέσα από ένα  σύστημα υγείας που θα είναι πραγματικά δημόσιο και δωρεάν.

Ενώνουμε την φωνή μας με τα συνδικάτα  διεκδικώντας:

  • Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας -Πρόνοιας και των ασφαλιστικών ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης επιστημονικού και υγειονομικού προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
  • Διεκδικούμε Δωρεάν, μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους (εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους) με ευθύνη του ΕΟΔΥ,(και στα λιμάνια και το αεροδρόμιο),ώστε να ελεγχθεί η διασπορά του ιού.
  • Διεκδικούμε να καταργηθεί κάθε πληρωμή από τους ασθενείς που προσέρχονται, για εξετάσεις στα εργαστήρια του νοσοκομείου ή και για αναγκαίες θεραπείες, επεμβάσεις, νοσηλεία είτε είναι ασφαλισμένοι ανασφάλιστοι..

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τους  Ικαριώτες,  να διεκδικήσουν  οργανωμένα, με επόμενο βήμα τη συμμετοχή στην συγκέντρωση   της   29ης Οκτωβρίου στις 11:00 π.μ  στο  Υπουργείο υγείας.

Αρέσει σε %d bloggers: