Η Λαϊκή Συσπείρωση Βορείου Αιγαίου για τις κινητοποιήσεις των συλλόγων γονέων της Ικαρίας

Η Λαϊκή Συσπείρωση Βορείου Αιγαίου μ αφορμή τις κινητοποιήσεις των συλλόγων γονέων και των συνδικαλιστικών οργανώσεων της Ικαρίας, για την ασφαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων, σάς εκφράζει των αγωνιστική αλληλεγγύη της, γνωρίζοντας σας ότι με τις παρεμβάσεις της στα συλλογικά όργανα της Περιφέρειας (το ίδιο θα κάνει και στη σημερινή ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου) έχει επισημάνει και διεκδικεί :

1) Το ασφαλές άνοιγμα των σχολικών μονάδων,με τη λήψη από το Υπουργείο Παιδείας όλων εκείνων των μέτρων που θα προστατεύουν την υγεία μαθητών, εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους.

2) Την ασφαλή μεταφορά των μαθητών με δημόσια μέσα μεταφοράς,που να είναι ελεγμένα από το ΚΤΕΟ, θα υπάρχει ο προβλεπόμενος αριθμός μεταφερόμενων μαθητών, θα γίνονται επαναλαμβανόμενες απολύμανσης,θα έχουν σύνοδο και θα διαθέτουν υλικά προστασίας των μεταφερόμενων μαθητών.

3) Την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών του ειδικού σχολείου, που με ευθύνη της πολιτείας στερούνται του αναφαιρετου δικαιώματος της μόρφωσης.

4) Την κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών,με τη μόνιμη πρόσληψη εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων, καθώς και ειδικού επιστημονικού και βοηθητικού προσώπου.

Η μόρφωση των παιδιών καθώς και η προστασία της υγείας μαθητών, εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους αποτελεί κύριο μέλημα των παρεμβάσεων μας.

 

Οι περιφερειακοί  σύμβουλοι της ΛΑΣ

Αγλαία Κυρίτση

Γιώργος Αμπαζής

Σταμάτης Φιλιππής

Στυλιανός Σταμούλος

Αρέσει σε %d bloggers: