Για τις κτιριακές εγκαταστάσεις του Επαρχείου Ικαρίας.

Στις αρχές Μαρτίου του 2020, με ενυπόγραφη επιστολή τους, οι εργαζόμενοι στο Επαρχείο Ικαρίας σας γνωστοποίησαν τις ανθυγιεινές και απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στον εργασιακό τους χώρο και οι οποίες σε συνδιασμό με την επικινδυνότητα του κτιρίου ελοχεύουν κινδύνους τόσο για την υγεία τους όσο και τη ζωή τους.

Για την επικινδυνότητα του κτιρίου, σας είχαν εκθέσει και απαρριθμήσει αναλυτικά τα στοιχεία, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα επίσκεψης και ελέγχου του κτιρίου από ειδικούς και τεχνικό ασφαλείας της Περιφέρειας προκειμένου να διασφαλίσουν την εργασιακή τους ασφάλεια.

Αντ αυτού, ένα μήνα μετά γίνανε αποδέκτες μηνυτήριας έγκλισης από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου που στεγάζεται το Επαρχείο, δια της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σάμου, η οποία μηνυε παράλληλα και τον Πρόεδρο και γραμματέα του ΣΥΠΕΣΥ, του συνδικαλιστικού τους οργάνου με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης, ζητώντας την ποινική δίωξή τους.

Οκτώ μήνες μετά την γνωστοποίηση του προβλήματος και την έγγραφη διαμαρτυρία των εργαζομένων προς την Περιφερειακή Αρχή.

  ΣΑΣ ΡΩΤΆΜΕ:

-Γιατί η Περιφερειακή Αρχή δεν έκανε τίποτε όλο αυτό το διάστημα;

-Πως σκοπεύετε να ενεργήσετε ως προς την μηνυτήρια έγκλιση του ιδιοκτήτη του ακινήτου προς τους εργαζόμενους του Επαρχείου;

-Γιατί δεν έχετε προχωρήσει στην στελέχωση της υπηρεσίας με Τεχνικό ασφαλείας, ενώ αποτελεί νομική υποχρέωση σας;

 ΚΑΙ ΣΑΣ ΖΗΤΑΜΕ :

Στο επικείμενο Περιφερειακό Συμβούλιο της 29/10/20  προ ημερησίας διάταξης ,να συζητηθεί το θέμα λογω της κρισιμότητας του και να ληφθούν αποφάσεις.

 Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της ΛΑ.Σ

Αγλαία Κυρίτση

Γιώργος Αμπαζής

Σταμάτης Φιλιππής

Στυλιανός Σταμούλος

Προς : 1) Πρόεδρο Π.Σ κ. Κώστα Αρώνη

              2) Αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών έργων κ. Παναγιώτη Χριστόφα

Κοιν: 1) Περιφερειάρχη κ. Κωνσταντίνο Μουτζούρη

           2)   Περιφερειακούς  συμβούλους                                                                             

Αρέσει σε %d bloggers: