Ερώτηση σχετικά με τους χειρισμούς της διοίκησης του δήμου σε υπόθεση καταπάτησης δημοτικής εκτασης

    Κύριε  Δήμαρχε

Όπως ενημερωθήκαμε χθες από κάτοικους και αιρετούς της τοπικής κοινότητας Καραβοστάμου  στις 2 Φεβρουαρίου 2023 εκδικάζεται η  αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά του Δήμου Ικαρίας για την αναστολή εκτέλεσης του με Α.Π: 1863/19-4-2022 Πρωτοκόλλου Διοικητικής Αποβολής του Δήμου Ικαρίας.

Όπως γνωρίζετε για να φτάσουμε σε αυτή την διαδικασία έχουν προηγηθεί η 30-2021 Απόφαση Δ.Σ (Έγκριση εκκίνησης διαδικασιών διοικητικής αποβολής από δημοτικές εκτάσεις), η 88-2021 Απόφαση Δ.Σ (Διοικητική αποβολή από ΧΑΛΙΚΑ), και η 98-2022 Απόφαση Ο.Ε  (Λήψη απόφασης περί ορισμού δικηγόρου στην υπόθεση).

  Παρά του ότι το θέμα είναι γνωστό στην διοίκηση και έχει απασχολήσει τα όργανα του δήμου εδώ και δυο χρόνια , η ενημέρωση που έχουμε είναι ότι  στο αίτημα για κοινοποίηση στους ενδιαφερόμενους των σχετικών δικογραφων ώστε να προβούν σε παρέμβαση υπέρ του Δήμου, στο φάκελο της υπόθεσης  δεν υπάρχει κανένα δικόγραφο, ο δικηγόρος στον οποίο παραπέμψατε (98-2022 Απόφαση Ο.Ε) για ενημέρωση τους ενδιαφερόμενους δηλώνει άγνοια για την εξέλιξη της υπόθεσης…..

 Λαμβάνοντας υπ οψιν αυτή την ενημέρωση παρακαλούμε να ενημερώσετε το Δ.Σ  για τα εξής :

  • Ποιος ήταν ο εκπρόσωπος του δήμου στην συγκεκριμένη υπόθεση στις 6/7/2022 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Σάμου, και γιατί αναβλήθηκε η εκδίκαση?
  • Γιατί δεν υπάρχει στο φάκελο της υπόθεσης κάποιο δικόγραφο?
  • Ποιος θα εκπροσωπήσει τον δήμο κατά την εκδίκαση της υπόθεσης τον Φεβρουάριο του 2023 ?
  • Εκτιμάτε ότι θα προλάβει να προετοιμαστεί κατάλληλα ώστε να μην αναγκαστούμε να πάμε σε νέα αναβολή , διευκολύνοντας τους αντίδικους στην προσπάθεια τους να νομιμοποιήσουν την καταπάτηση?
  • Προτίθεστε να αξιοποιήσετε το ενδιαφέρον των κατοίκων του οικισμού να συνδράμουν την προσπάθεια του δήμου?

     Σε συνέχεια όσων αναφέρθηκαν στην 11/2022 συνεδρίαση του Δ.Σ (31/10/2022) όπου μετά από ερώτηση της ΛΑΣ αναδείχτηκε ότι ο Δήμος Ικαρίας δεν παρουσιάστηκε με κανένα τρόπο είτε με εκπρόσωπο της διοίκησης είτε με νομική εκπροσώπηση, σε άλλη δίκη που έγινε στο πρωτοδικείο Σάμου την 1/7/2020 για υπόθεση που αφορά την καταπάτηση δημοτικής οδού, με αποτέλεσμα ο δήμος με την 35/2020 απόφαση του πρωτοδικείου  να χάσει αρχικά  την  συγκεκριμένη υπόθεση  αμαχητί. 

  Παρακαλούμε να ενημερώσετε σε ποιες ενέργειες θα προβείτε ώστε να αποφευχθεί μια ακόμα άτυχης δικαστική απόφαση.

Για την Λαϊκή Συσπείρωση Ικαρίας

Κουντούπης Στυλιανός

Καλογερής Γεώργιος

                                                                                 Αρ. Πρωτ :  180/ 13-1-2023

Προς :  Δήμαρχο Ικαρίας  κ. Ν. Καλαμπόγια

Κοινοποίηση : Επικεφαλής παρατάξεων

Πρόεδρο Τ.Σ  Καραβοστάμου

Αρέσει σε %d bloggers: