Ερώτηση σχετικά με την λειτουργία του Μαθητικού Κέντρου Ευδηλου

Κύριε  Δήμαρχε

Όπως ενημερωθήκαμε στα τέλη Σεπτεμβρίου η διοίκηση του δήμου ενημέρωσε τα σχολεία της Δ.Ε Ευδηλου και τους συλλόγους γονέων ότι ξεκίνησε η λειτουργία του Μαθητικού Κέντρου (επισυνάπτεται σχετικό κείμενο).

Όπως γνωρίζετε το Μαθητικό Κέντρο εδώ και χρόνια παρέχει σίτιση σε δεκάδες μαθητές και εργαζόμενους της εκπαιδευτικής κοινότητας με ένα μηνιαίο προσιτό αντίτιμο  (για την πλειονότητα τουλάχιστον των δικαιούχων), και για αυτή την δράση επιχορηγείται  με ένα σχετικό ποσό (Κωδικός προϋπολογισμού 0629.02 – 80.700) από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) το σχήμα που διαδέχτηκε το Εθνικό ίδρυμα νεότητας (ΕΙΝ) που είχε παλιότερα αυτή την ευθύνη και μεταβιβάστηκε στην τοπική διοίκηση .

  Λαμβάνοντας υπ οψιν ότι μέχρι σήμερα αυτή η δραστηριότητα δεν έχει ξεκινήσει αν και βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν τις διακοπές των σχολείων για τα  Χριστούγεννα  παρακαλούμε να ενημερώσετε το Δ.Σ  για τα εξής :

  • Γιατί δεν έχει ξεκινήσει η λειτουργία του Μαθητικού Κέντρου, παρά του ότι έχει ανακοινωθεί η έναρξη λειτουργίας του από τον Σεπτέμβριο ?
  • Ποιος αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του Μαθητικού Κέντρου, και με ποιο σκεπτικό?
  • Πως προτίθεστε να αντιμετωπίσετε τις ανάγκες των δεκάδων δικαιούχων των παροχών του μαθητικού κέντρου, ποτέ και με ποιο τρόπο ?

Για την Λαϊκή Συσπείρωση Ικαρίας

Κουντούπης  Στυλιανός

Καλογερής Γιώργος

Αρέσει σε %d bloggers: