Ερώτηση για τα ζητήματα επαναλειτουργίας των σχολείων

   Προς την διοίκηση  του δήμου Ικαρίας

 Η κυβέρνηση στις  29 Απρίλη, ανακοίνωσε το χρονοδιάγραμμα του ανοίγματος των σχολείων και με σαφείς τις ημερομηνίες για την επανέναρξη  Λυκείων και Γυμνάσιων. Τα μέτρα που ανακοίνωσε και αφορούν τις προϋποθέσεις διασφάλισης της υγείας μαθητών και διδασκόντων, δημιουργούν, για αυτούς που πιθανά δεν γνωρίζουν την κατάσταση στα σχολεία ερωτήματα, και για όσους γνωρίζουν και εμπλέκονται στην λειτουργία τους, την βεβαιότητα ότι οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί δεν τις διασφαλίζουν.

Από τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, οι Δήμοι καλούνται να σηκώσουν τον πλέον κρίσιμο ρόλο, χωρίς καμιά επιπλέον υποστήριξη, αφού ως γνωστόν τους έχει ανατεθεί η ευθύνη λειτουργίας και καθαριότητας των σχολικών μονάδων.

Όμως καθώς γνωρίζουμε οι Δήμοι και ο Δήμος μας εν προκειμένω, πέρα από τα άμεσα ζητήματα χρηματοδότησης που χρειάζονται από την μεριά της κυβέρνησης ώστε να ανταποκριθούν σε νέες ανάγκες για παιδιά και εκπαιδευτικούς (πχ επιπλέον μετρά προστασίας με αλκοολούχα διαλύματα, μάσκες, γάντια κλπ) , θα δυσκολευτούν να απαντήσουν στην εύρεση των αναγκαίων κατάλληλων σχολικών χώρων και άμεσα στο καίριο ζήτημα της επιμελούς καθαριότητας σχολικών χώρων και αιθουσών  αφού ως γνωστόν διαθέτουν ελάχιστο μόνιμο προσωπικό καθαριότητας!    Το προσωπικό για παράδειγμα που χρειάζεται να παρεμβαίνει στα καθήκοντα καθαριότητας καθ’ όλη την διάρκεια της λειτουργίας των σχολικών μονάδων δεν ξεπερνά  στο Δήμο μας τα  3 άτομα και οι υπόλοιπες καθαρίστριες με καθεστώς εργολαβίας μπαίνουν στο σχολείο μετά το πέρας της λειτουργίας τους, και οι συμβάσεις τους λήγουν τον Ιούνιο χωρίς η κυβέρνηση να έχει  δώσει καμιά  λύση   στο ζήτημα.

Με αυτό ως δεδομένο πιστεύουμε ότι τα σχολεία μας αδυνατούν να λειτουργήσουν με όρους στοιχειώδους ασφάλειας για παιδιά και εκπαιδευτικούς, ζήτημα  που αποκτάει εκρηκτικές διατάσεις κυρίως πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς από Σεπτέμβρη!!!

Ως Λαϊκή Συσπείρωση θεωρούμε ότι το ζήτημα της ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων το αξιολογείται και εσείς  ως  άμεσο και ως φλέγον.

Ζητάμε την άμεση ενημέρωση του Δ.Σ για τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για το παραπάνω ζήτημα.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση

Νικόλαος  Λαρδάς

Αρέσει σε %d bloggers: