Ενημέρωση ΛαΣ Β. Αιγαίου για συνεδρίαση Π.Σ (31/1/2022)

Στην πρόταση που κατέθεσε η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Βόρειο Αιγαίο για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, με την πραγματοποίηση κινητοποιήσεων και γενικής απεργίας για την αποτροπή κατασκευής νέων δομών σε Λέσβο και Χίο, αναφέρθηκε σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ Αιγαίου η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Βόρειο Αιγαίο, Αγλαΐα Κυρίτση.

Μετά και από την επιτόπια αυτοψία των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου που έγινε την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου στην περιοχή της Βάστριας,  η κα. Κυρίτση τόνισε ότι «έχει απογυμνωθεί το τοπίο και δεν μπορεί κανείς να πλησιάσει, καθώς υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη στην περιοχή. Από μακριά διαπιστώσαμε κάποια πράγματα και δεν είναι μόνο ότι τα νησιά θα αποκτήσουν φυλακές υψίστης ασφαλείας, αλλά διαβλέπετε  και μια περιβαλλοντική καταστροφή, καθώς μια σπίθα ν’ ανάψει θα πάρει φωτιά όλο το νησί, είναι μια άκρως επικίνδυνη περιοχή». Η κα. Κυρίτση ανέφερε ότι πίσω από την δημιουργία τεράστιων δομών στα νησιά κρύβεται η πρόθεση της κυβέρνησης να μεταφέρει από την ενδοχώρα μεγάλο αριθμό μεταναστών στα νησιά.

Τέλος αναφέρθηκε στην απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που μετά από πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης, καταδίκασε τη τροπολογία που κατατέθηκε από την κυβέρνηση για ψήφιση σήμερα στη Βουλή, με την οποία αφαιρούνται οι αρμοδιότητες αποχαρακτηρισμού περιοχών από την Περιφέρεια και εκτός από τις νέες δομές αφορά και το θέμα των ανεμογεννητριών «καθώς υπάρχουν βλέψεις για την δημιουργία ανεμοπάρκων ανεμογεννητριών στα νησιά».

Αρέσει σε %d bloggers: