3η Εκδήλωση ΛΑΣ Ικαρίας -Ενεργειακοί σχεδιασμοί στην Ικαρία…. Η απάντηση μας

Οι εξελίξεις στην ενέργεια, αποδεικνύουν ότι ανάπτυξη με κίνητρο το κέρδος και λαϊκή ευημερία δεν συμβαδίζουν.

Τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ε.Ε. έχει αποδειχθεί ότι η πολιτική της «απελευθέρωσης» του ενεργειακού τομέα δεν υπηρετεί την κοινωνική ευημερία. Αντίθετα : Τα τιμολόγια για τα λαϊκά νοικοκυριά αυξάνονται συνεχώς – Παραδίνονται σημαντικές εκτάσεις γης για ιδιωτικές επενδύσεις – Οι μονάδες παραγωγής της ΔΕΗ ξεπουλιούνται.

Σε αυτό το γενικά αρνητικό πλαίσιο το νησί μας έχει βρεθεί στο επίκεντρο του «ενδιαφέροντος» του ομίλου Μυτιληναίου καθώς έχει αδειοδοτηθεί για την κατασκευή ενός γιγαντιαίου αιολικού πάρκου, όπου 110 ανεμογεννήτριες θα καταλάβουν και θα εκτείνονται σχεδόν σε ολόκληρη κορυφογραμμή της Ικαρίας.

Σε ότι αφορά την Λαϊκή  Συσπείρωση  Ικαρίας ξεκαθαρίζοντας -για μια ακόμα φορά- την θέση μας σχετικά με την σχεδιαζόμενη επένδυση της εταιρείας ΙΚΑΡΟΣ ΑΝΕΜΟΣ Α.Ε, τονίζουμε πως είμαστε κάθετα αντίθετοι στο ενδεχόμενο να υλοποιηθεί αυτός   ο ενεργειακός  σχεδιασμός . Πιστεύοντας ότι ο Ικαριακός Λαός δικαιούται να γνωρίζει τι ενεργειακοί σχεδιασμοί υπάρχουν γενικότερα  διοργανώνουμε ένα κύκλο εκδηλώσεων για να μπορέσει ο καθένας, αφού ενημερωθεί, να τοποθετηθεί υπεύθυνα.

Σάββατο  4 Δεκεμβρίου 2021,  ώρα 19:30

στην  αίθουσα  εκδηλώσεων του  Μάραθου

Θα ακολουθήσει  προβολή του ντοκιμαντέρ « Η επιστροφή του Προμηθέα»

Αρέσει σε %d bloggers: