Συναγερμός! Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

Μπροστά στο νέο έγκλημα η απάντηση μπορεί να είναι μόνο μία:

Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Κυρίαρχοι είναι μόνο οι λαοί που πρέπει να καταδικάσουν τις αστικές τάξεις και κυβερνήσεις των χωρών τους, οι οποίες τους οδηγούν στη σφαγή, τόσο στην Ουκρανία, όσο και στη Ρωσία, παντού.

Να σταματήσει αμέσως η συμμετοχή και εμπλοκή της Ελλάδας.

Να κλείσουν τώρα οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας.

Να δυναμώσει η πάλη για αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

Ανεξάρτητα από τα προσχήματα που χρησιμοποιούνται εκατέρωθεν, η πολεμική σύγκρουση στην Ουκρανία είναι το αποτέλεσμα της όξυνσης των ανταγωνισμών ανάμεσα στα δύο αντιμαχόμενα στρατόπεδα, με επίκεντρο πρώτα απ’ όλα τις σφαίρες επιρροής, τα μερίδια των αγορών, τις πρώτες ύλες, τα ενεργειακά σχέδια και τους δρόμους μεταφοράς, ανταγωνισμοί που δεν μπορούν να επιλυθούν πλέον με διπλωματικά-πολιτικά μέσα κι εύθραυστους συμβιβασμούς.

Είναι η επιβεβαίωση ότι ο πόλεμος αποτελεί τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής με άλλα βίαια μέσα. Είναι η απόδειξη ότι ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος, ο θάνατος και η καταστροφή που προκαλεί, ξεπηδά αναπόφευκτα μέσα από τον καπιταλιστικό ανταγωνισμό.

 Η πολεμική σύγκρουση γίνεται ανάμεσα σε δύο χώρες, τη Ρωσία και την Ουκρανία, των οποίων οι λαοί ζούσαν για δεκαετίες αδελφωμένοι και προόδευαν ειρηνικά στις συνθήκες του σοσιαλισμού. Αυτή την ιστορική μνήμη των δύο λαών προσπαθούν να διαγράψουν και οι δύο πλευρές, επιστρατεύοντας τον αντικομμουνισμό και τον αντισοβιετισμό. Η ιστορία, όμως, δε διαγράφεται, αντίθετα αποδεικνύει ότι η διέξοδος βρίσκεται στη σύγκρουση με το καπιταλιστικό σύστημα που γεννά τη φτώχεια και τον πόλεμο. Αυτό τον άλλο δρόμο πρέπει να ακολουθήσουν αυτοί οι λαοί, όλοι οι λαοί, σήμερα.

Η απάντηση υπέρ των συμφερόντων του λαού μας δε βρίσκεται στο να συστρατευθούμε σαν λαός και χώρα με τον ένα ή τον άλλο ιμπεριαλιστικό πόλο. Το δίλημμα δεν είναι ΗΠΑ ή Ρωσία, ΝΑΤΟ ή Ρωσία. Η εργατική – λαϊκή πάλη πρέπει να χαράξει αυτοτελή γραμμή μακριά από όλα τα αστικά και ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ικαρίας καλεί τους εργαζόμενους του νησιού μας, συλλόγους και φορείς να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση του Εργατικού κέντρου σωματείων και συλλόγων το Σάββατο 26/2, 19.00μμ στον Εύδηλο Ικαρίας κόντρα στην ακρίβεια που μας πλήττει, ως αποτέλεσμα αυτών των ανταγωνισμών, αλλά και των εφαρμοζόμενων πολιτικών,  πχ ιδιωτικοποίηση και απελευθέρωση της ενέργειας.

Με τη μαζική μας συμμετοχή στα συλλαλητήρια να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στο νέο αυτό πόλεμο, πόσο μάλλον όταν η χώρα μας έχει γίνει κόμβος διεκπεραίωσης μάχιμων μονάδων των ΗΠΑ (ειδικά μετά την ελληνοαμερικάνικη συμφωνία για τις βάσεις που δρομολόγησε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και μονιμοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ) όπως η αποστολή αμερικάνικων ελικοπτέρων που σταθμεύουν στο Στεφανοβίκειο με προορισμό την Ανατολική Ευρώπη.

Κατάσταση που βάζει σε πολύ μεγάλο κίνδυνο τον ελληνικό λαό, αφού από τη μια στιγμή στην άλλη ο λαός μας στοχοποιείται. Ενώ παράλληλα καταρρίπτεται ο μύθος ότι η ένταξή μας στο ΝΑΤΟ εγγυάται την ασφάλεια, την προστασία των συνόρων και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων της χώρας μας μπροστά στην τουρκική επιθετικότητα που έχει κλιμακωθεί τις τελευταίες μέρες.

Αρέσει σε %d bloggers: