Σχετικά με την Πανικάρια συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην υποβάθμιση των υγειονομικών υπηρεσιών στο νησί μας

Σχετικά με τις κινητοποιήσεις των λαϊκών επιτροπών στην Βόρεια Ικαρία ενάντια στην υποβάθμιση των υγειονομικών υπηρεσιών στις Δ.Ε Ραχών και Ευδήλου που συντελείται για μια ακόμα φορά με την προσπάθεια μετακίνησης των γιατρών των περιφερειακών ιατρειών αυτών των περιοχών, και την υποστελεχωση του Κ.Υ Ευδήλου ο δήμαρχος Ικαρίας Στέλιος Σταμούλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:.
« Η δημοτική αρχή Ικαρίας εκφράζει την στήριξη και την αλληλεγγύη της, στις δίκαιες κινητοποιήσεις των κατοίκων και των φορέων (Εργαζομένων, Συνταξιούχων, αυτοαπασχολούμενων, κλπ) που τους εκπροσωπούν και απαιτεί την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος της στελέχωσης των περιφερειακών ιατρειών και του κέντρου Υγείας Ευδήλου.

Ο δήμος Ικαρίας δήλωσε από την αρχή παρών σε αυτό το κάλεσμα τόσο της λαϊκής επιτροπής Ραχών, όσο και στην έκκληση του πρόεδρου της Τ.Κ Μαγγανίτη. Άλλωστε ο δήμος Ικαρίας για αυτά τα θέματα -και όχι -μόνο έχει εκφράσει την άποψη του από το 2015, διατυπώνοντας συγκεκριμένη θέση η οποία μάλιστα αποτελεί και ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβούλιου (160-2015). Με την οποία καθορίστηκε το διεκδικητικό πλαίσιο (παρατίθεται σε παράρτημα) με το οποίο αγωνιζόμαστε για να διασφαλίσουμε το δικαίωμα των συμπατριωτών σε υγειονομικές υπηρεσίες και υποδομές που να καλύπτουν της σύγχρονες ανάγκες μας. Με αυτές τις θέσεις έχει μέχρι σήμερα προχωρήσει σε δυο παραστάσεις και μια κινητοποίηση με την συμβολή φορέων της Ικαρίας και των παροικιακών οργανώσεων της Αττικής στο υπουργείο υγείας».

Ο Δήμαρχος Ικαρίας και η Δημοτική Αρχή καλούν τους κατοικους της Ικαρίας, και όσους μέχρι σήμερα έχουν εκφράσει την αντίθεση τους σε αυτή την πραγματικότητα για της δομές υγειάς του νησιού, να αντισταθούν οργανωμένα. Με πρώτο βήμα τη μαζική του συμμετοχή στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα υγείας στο νησί μας την Πέμπτη 20 Οκτώβρη στις 8 το βράδυ στην πλατεία Ευδήλου.

Ο Δήμαρχος θα συμμετέχει μαζί με τους εκλεγμένους δημοτικούς, και τοπικούς συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην συγκέντρωση και θα υποστηρίξουν και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων που προγραμματίζονται. Από Σωματεία Εργαζομένων, Συνταξιούχων, αυτοαπασχολούμενων και άλλων μαζικών φορέων της Ικαρίας.

Αρέσει σε %d bloggers: