Σχετικά με την συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο υγειάς ενάντια στην υποβάθμιση των υγειονομικών υπηρεσιών στο νησί μας

Άγιος Κήρυκος

11 /11 /2016

Σχετικά με την σχεδιαζόμενη κινητοποίηση στο υπουργείο υγείας (Παρασκευή 18/11/16) ενάντια στην υποβάθμιση των υγειονομικών υπηρεσιών του νησιού και ιδιαίτερα της βόρειας Ικαρίας ο δήμαρχος Ικαρίας Στέλιος Σταμούλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Η δημοτική αρχή Ικαρίας εκφράζει την στήριξη και την αλληλεγγύη της, στις δίκαιες κινητοποιήσεις των κατοίκων και των φορέων (Εργαζομένων, Συνταξιούχων, αυτοαπασχολούμενων, κλπ) που τους εκπροσωπούν και απαιτεί την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος της στελέχωσης των περιφερειακών ιατρειών και του κέντρου Υγείας Ευδήλου.


Ο δήμος Ικαρίας δήλωσε από την αρχή παρών σε αυτό το κάλεσμα, άλλωστε ο Δήμος Ικαρίας για αυτά τα θέματα -και όχι -μόνο έχει εκφράσει την άποψη του από το 2015, διατυπώνοντας συγκεκριμένη θέση η οποία μάλιστα αποτελεί και ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβούλιου (160-2015). Με την οποία καθορίστηκε το διεκδικητικό πλαίσιο (παρατίθεται σε παράρτημα) με το οποίο αγωνιζόμαστε για να διασφαλίσουμε το δικαίωμα των συμπατριωτών σε υγειονομικές υπηρεσίες και υποδομές που να καλύπτουν της σύγχρονες ανάγκες μας. Με αυτές τις θέσεις έχει μέχρι σήμερα προχωρήσει σε δυο παραστάσεις και μια κινητοποίηση με την συμβολή φορέων της Ικαρίας και των παροικιακών οργανώσεων της Αττικής στο υπουργείο υγείας».

Ο Δήμαρχος Ικαρίας και η Δημοτική Αρχή καλούν την Ικαριακή παροικία της Αττικής και όσους φορείς έχουν εκφράσει την αντίθεση τους σε αυτή την πραγματικότητα για της δομές υγειάς του νησιού, να αντισταθούν οργανωμένα. Με επόμενο σταθμό (μετά την συγκέντρωση των λαϊκών επιτροπών στην Ικαρία) τη μαζική συμμετοχή στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα υγείας στο νησί μας την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί στο Υπουργείο Υγείας.

Ο Δημοτική αρχή θα συμμετέχει με αντιπροσωπεία της (εκλεγμένους δημοτικούς & τοπικούς συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης») στην συγκέντρωση υποστηρίζοντας της διεκδικήσεις που προτάσσονται από Σωματεία Εργαζομένων, Συνταξιούχων, αυτοαπασχολούμενων και άλλων μαζικών φορέων της Ικαρίας, και όσα αναφέρονται στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Επίσης την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου (Από τις 11:00 έως την λήξη της βάρδιας), ο Δήμαρχος Ικαρίας και η Δημοτική Αρχή αποφάσισαν το συμβολικό κλείσιμο των υπηρεσιών του δήμου.

Αρέσει σε %d bloggers: