Παρέμβαση στην Γ.Σ της Π.Ε.Δ Βορείου Αιγαίου

Κυρίες & κύριοι συνάδελφοι, αρχικά εκ μέρους των εκλεγμένων της Λαϊκής Συσπείρωσης στα νησιά του βορείου Αιγαίου και στον δήμο Ικαρίας, ευχόμαστε καλή δύναμη και υγεία σε  όλους.

Σήμερα διεξάγεται η 1η Γ.Σ των αντιπροσώπων της Π.Ε.Δ  βορείου Αιγαίου  για την νέα δημοτική περίοδο, το γεγονός ότι αυτή η συνέλευση είναι μόλις  η  4η  σε διάστημα  13 ετών (μια στην αρχή κάθε δημοτικής περιόδου), για εμάς αποτελεί σοβαρό πρόβλημα για την λειτουργία και την δράση της Π.Ε.Δ.

Το γεγονός ότι ενώ οι κοινωνίες που εκπροσωπούμε μαστίζονται από δεκάδες προβλήματα τα οποία εντείνονται από το κατακόρυφη αύξηση του κόστους ζωής, και ταυτόχρονα χιλιάδες διεκδικούν ενάντια στην εφαρμοζόμενη αγροτική πολιτική και τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης στην παιδεία και την υγεία, η συνέλευση των εκπροσώπων των δήμων του βορείου Αιγαίου  λειτουργεί για μια ακόμα φορά ως εκλογικός μηχανισμός. Η διαδικασία αυτή  τους εκλεγμένους με την Λαϊκή Συσπείρωση στα νησιά του βορείου Αιγαίου μας βρίσκει κάθετα αντίθετους.

 Θεωρώντας απαράδεκτη και υποτιμητική για όλους τους συμμετέχοντες στην Γ.Σ  αυτή την κατ επανάληψη για χρόνια πρακτική που βαραίνει την πλειοψηφία των εκλεγμένων στα Δ.Σ της ΠΕΔ, καταθέτουμε από σήμερα πρόταση για άμεση σύγκληση της Γ.Σ που θα συζητηθούν όλα τα σχετικά με την τοπική διοίκηση και τα νησιά μας προβλήματα.

Επίσης καλούμε τους συμμετέχοντες στην σημερινή Γ.Σ να εκφράσουμε την διαμαρτυρία μας για την  επαπειλούμενη προοπτική απένταξης έργων από χρηματοδοτικά προγράμματα, με εντονότερο το πρόβλημα στο «Αντώνης Τρίτσης».  Η διαχειριστική αρχή του οποίου, ζητά από όλους τους δήμους που έχουν ενταγμένα έργα, «να έχουν προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για να δημοπρατηθούν άμεσα διαφορετικά θα απενταχθούν » . Ενδιαφέρον έχει το ότι αυτή  η  ενημέρωση  έγινε μόλις  τον Ιανουάριο του 2024, όταν υπάρχουν έργα ενταγμένα από το 2019, για τα οποία μέχρι σήμερα δεν θεώρησαν αναγκαίο να γίνει η παραμικρή όχληση στους δήμους ώστε να επισπεύσουν τις διαδικασίες. Δηλαδή ζητούν από τις νέες δημοτικές αρχές  να κάνουν σε λιγότερο από ένα μήνα ότι δεν έγινε επί 4 χρόνια……  Για όλα αυτά προτείνουμε να απευθύνουμε έκκληση στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, διεκδικώντας την εύλογη παράταση των προθεσμιών δημοπράτησης αυτών των απόλυτα αναγκαίων για τον λαό των νησιών μας έργων.

Τέλος αν και  γνωρίζουμε ότι όσοι φθάσαμε σε αυτή την αίθουσα έχουμε σαφή πολιτική θέση, απευθυνόμαστε σε όλους σας υπενθυμίζοντας ότι τον Οκτώβριο ισχυριζόσαστε ότι η στάση σας απέναντι στα προβλήματα των νησιών δεν έχει σχέση με την πολιτική σας τοποθέτηση , και σας καλούμε να κάνετε σήμερα μια επιλογή με αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά υποστηρίζοντας εκείνο το συνδυασμό που διαχρονικά, αταλάντευτα και με συνεπεία αναδεικνύει τα αίτια που γενούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν  οι δήμοι  και οι δημότες τους.  Το συνδυασμό που διεκδικεί απέναντι σε όλους του κυβερνητικούς σχηματισμούς ανεξαρτήτως αποχρώσεως, έχοντας  γνώμονα το λαϊκό συμφέρον στηριζόμενοι στη δύναμη των ανθρώπων του μόχθου, στη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία, απέναντι στην κατεύθυνση που χαράζει η κυβερνητική πολιτική .

    Για  την  «Λαϊκή Συσπείρωση»

Λαρδάς  Νικόλαος

Δημοτικός  Σύμβουλος  Ικαρίας

 

Ενημερωτικά καμία από τις προτάσεις που κατατέθηκαν από την Λαϊκή Συσπείρωση δεν έγινε δεκτή από κανένα  εκπρόσωπο που εκλέχθηκε με την στήριξη της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ ανεξάρτητα από τον μανδύα με τον οποίο ντύνονται στις εκλογές…..

Αρέσει σε %d bloggers: