Ο κόκκινος βράχος της Ικαρίας θα στείλει ακόμα πιο ψηλά το ΚΚΕ!

Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν από τις εκλογές στις 25 Ιούνη, μια μάχη ιδιαίτερα κρίσιμη μετά και το αποτέλεσμα των προηγούμενων εκλογών, αλλά και λόγω των κρίσιμων ζητημάτων που είναι μπροστά μας: νέα πιθανή καπιταλιστική κρίση, νέο Σύμφωνο Σταθερότητας, 350 αντιλαϊκά προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, πιθανή όξυνση του πολέμου στην Ουκρανία, τα ελληνοτουρκικά που το παζάρι (σε βάρος των λαών) συνεχίζεται.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν ότι υπάρχουν κίνδυνοι για το λαό: η ακρίβεια είναι εδώ, το κόστος παραγωγής για τους μικρομεσαίους αγρότες είναι υψηλό, η φορολεηλασία είναι παρούσα,  οι υποδομές σε υγεία, παιδεία, πολιτισμό, αθλητισμό είναι σε άσχημη κατάσταση, εξαγγέλλονται εκατοντάδες χιλιάδες πλειστηριασμοί και διακοπές ρεύματος, χώρια τον κίνδυνο από μια πιο γενικευμένη πολεμική αναμέτρηση, την ώρα που η χώρα μας έχει μετατραπεί σε ορμητήριο θανάτου. Για την Ικαρία αυτό εκφράζεται με τους σοβάδες που πέφτουν σε σχολεία, στις τραγικές ελλείψεις σε ΠΦΥ και νοσοκομείο, στην πανάκριβη βενζίνη, στα πανάκριβα εισιτήρια κλπ.

Ο λαός της Ικαρίας τοποθετήθηκε στις 21 Μάη πάνω σε αυτά τα ζητήματα. Ανέδειξε το ΚΚΕ σε πρώτη δύναμη δίνοντάς του ποσοστό 35,03% (από 30,23%) με άνοδο σε ψήφους, κράτησε χαμηλά τη ΝΔ (19,43% από 19,22% με μείωση ψήφων), βύθισε το ΣΥΡΙΖΑ που δεν έκανε καμία αντιπολίτευση (22,55% από 35,11%) με μεγάλη μείωση ψήφων και κράτησε βυθισμένο το ΠΑΣΟΚ, που ψήφισε το 70% των νομοσχεδίων της ΝΔ (4,84% από 3,82%).

Ο λαός της Ικαρίας έστειλε μήνυμα για ισχυρή εργατική λαϊκή αντιπολίτευση, απέναντι στο κοινό πρόγραμμα των ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ αφού και οι τρεις μαζί είχαν πτώση πάνω από 11 μονάδες και περίπου 600 ψήφους κάτω.

Το ίδιο μήνυμα καλούμε το λαό να στείλει και τώρα, ακόμα πιο αποφασιστικά:  Πιο δυνατό ΚΚΕ- 100% λαϊκή, μαχητική αντιπολίτευση!

Μόνοι τους και όλοι μας- αυτή είναι η πείρα του λαού

Ο μπλε χάρτης το βράδυ των εκλογών της 21ης Μάη είχε ως παραφωνία (για τους αστούς)  το κόκκινο της ελπίδας της Ικαρίας. Ο κόκκινος βράχος, όπως είναι γνωστός, από το αίμα δεκάδων χιλιάδων αγωνιστών και από τη στήριξη στο ΚΚΕ, κρατά γερά, σπάει τη μονοχρωμία, δίνει συμβολικά χτύπημα στην κοινή στρατηγική όλων των άλλων κομμάτων.

Απέναντι στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση αντιπολίτευση θα είναι μόνο το ΚΚΕ.

Το Κόμμα που ήταν αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της ΝΔ και την προηγούμενη τετραετία.  Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ έχουν συμφωνία στα κρίσιμα στρατηγικά ζητήματα με τη ΝΔ (ανταγωνιστικότητα, ταμείο ανάκαμψης, ενεργειακή απελευθέρωση και πράσινη ανάπτυξη, πολιτική κόστους – οφέλους, δεσμεύσεις σε ΝΑΤΟ και ΕΕ κλπ), όταν έχουν ψηφίσει το 50% και 70% αντίστοιχα των νόμων της ΝΔ, όταν τα χιλιάδες μέλη τους όχι μόνο δεν κούνησαν το δαχτυλάκι τους για να γίνει μια κινητοποίηση, αλλά συχνά τις σαμπόταραν, είναι φανερό ότι αυτές οι δυνάμεις είναι εχθρικές στα εργατικά λαϊκά συμφέροντα. Άλλωστε μην ξεχνάμε, λίγες βδομάδες πριν τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ συζητούσαν επίσημα για πιθανή συγκυβέρνηση με τη ΝΔ, ο μεν ΣΥΡΙΖΑ χωρίς το Μητσοτάκη, το δε ΠΑΣΟΚ, πιο διαλλακτικό (sic) χωρίς να είναι πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης.

Το κεφάλαιο και τα κόμματά του έχουν ταξικό κριτήριο και ξέρουν ότι αντιπολίτευση είναι το ΚΚΕ που στέκεται απέναντι συνολικά στο εκμεταλλευτικό σύστημα. Το εφιαλτικό σενάριο για αυτούς θα είναι το βράδυ των εκλογών να είναι ακόμα πιο δυνατό το ΚΚΕ.

Ε λοιπόν όλοι στη μάχη για να κάνουμε τους εφιάλτες τους πραγματικότητα!

 Γιατί δυνατό ΚΚΕ στις 25 Ιούνη

  • Πιο δυνατό ΚΚΕ σημαίνει πιο δυνατή την ελπίδα απέναντι στην απογοήτευση, τη μοιρολατρία, το συμβιβασμό ότι δεν αλλάζει τίποτα, ότι η αντιλαϊκή κυβέρνηση είναι παντοδύναμη.
  • Πιο δυνατό ΚΚΕ σημαίνει ότι πιο πολλές δυνάμεις δε θα χάσουν χρόνο στην οργάνωση της πάλης. Άλλωστε τα προβλήματα είναι εδώ. Μόνο στη χθεσινή ειδησεογραφία (30 Μάη 2023) υπήρχαν η απεργία στη Ζώνη που ακόμα ένας εργάτης σκοτώθηκε και 2 τραυματίστηκαν στο βωμό του κέρδους, ενώ αποτράπηκε μια έξωση σε ένα μικρό επαγγελματία.
  • Πιο δυνατό ΚΚΕ στη βουλή σημαίνει πιο δυνατή φωνή των εργαζόμενων, του λαού, της νεολαίας στη βουλή, ότι θα χαλάει η σούπα της συναίνεσης, ότι πιο πολλοί βουλευτές θα είναι στους χώρους δουλειάς και τις λαϊκές περιοχές για να οργανώνεται η μάχη. Για να το κάνουμε και καλύτερα εικόνα, πιο πολλοί βουλευτές του ΚΚΕ θα σήμαινε πιο άδεια βουλή όταν μιλούσαν εκεί οι ναζί των Αζόφ, που τα άλλα κόμματα χειροκροτούσαν.
  • Πιο δυνατό ΚΚΕ στην Ικαρία σημαίνει κυνήγι των πιθανοτήτων για να αλλάξει η κατάταξη των κομμάτων στο νομό, αλλά και να εκλεγεί βουλευτής από το νομό μας. Με το νέο εκλογικό νόμο οι δυο βουλευτές του ΚΚΕ με καταγωγή από το νομό μας (Πέρρος και Ρίτσου) δεν έχουν σίγουρη την εκλογή. Επομένως να πάμε ακόμα πιο ψηλά!

Η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη. Το ποσοστό του ΚΚΕ στις 21 Μάη είναι ένα βήμα, που πρέπει να εδραιωθεί και να γενικευτεί. Να μην σκορπίσουν οι ψήφοι στο ΚΚΕ, να μην υπάρξει αποχή,  το 7,23% να αποδειχτεί η βάση για να πάμε ακόμα πιο ψηλά, αυτό το αποτέλεσμα θα πονέσει το κεφάλαιο, αυτό θα είναι ωφέλιμο για το λαό.

Τα κόμματα “διάττοντες αστέρες” που εμφανίζονται δεν μπορούν να παίξουν αυτό το ρόλο, ούτε κόβουν την αυτοδυναμία της ΝΔ. Στελέχη τους σε αρκετές περιπτώσεις είχαν θέση ευθύνης σε αντιλαϊκές κυβερνήσεις, έβαλαν πλάτη στην υλοποίηση αντιλαϊκών πολιτικών. Τέτοια κόμματα στήριξαν τις κυβερνητικές πολιτικές όποτε χρειάστηκε, θυμηθείτε το Ποτάμι, τη ΔΗΜΑΡ,  το ΛΑΟΣ, τους ΑΝΕΛ κλπ.

Χώρια που αντιπολίτευση μόνο “από τα πάνω”, με τα λόγια στη βουλή δε γίνεται. Στήριγμα είναι το ΚΚΕ που έχει δύναμη μες στις εργατικές λαϊκές μάζες. Που οι δυνάμεις του είναι δεύτερες  σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, πρώτες σε ομοσπονδίες και ΕΚ, πρώτες στα ΑΕΙ, που ο λαός τις έχει δει όλα αυτά τα χρόνια να παλεύουν για κάθε μικρό και μεγάλο ζήτημα. Το ΚΚΕ εγγυάται αντιπολίτευση με οργάνωση της πάλης στους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές, πιο μεγάλο ποσοστό του ΚΚΕ θα συμβάλει σε αυτό το δρόμο.

Άλλωστε ο νόμος Χατζηδάκη πάει στα σκουπίδια, και σπάει η αυτοδυναμία των ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ, στις εργατικές κινητοποιήσεις. Η “αυτοδυναμία” του πλαισίου που βγάζει τα σπίτια του κόσμου στο σφυρί, σπάει από τις λαϊκές κινητοποιήσεις και την αλληλεγγύη. Και πολλά άλλα παραδείγματα. Αυτή είναι η πείρα μας και δεν την ξεχνάμε.

Ούτε μέρα χαμένη

Όλοι στη μάχη. Να μη χαθεί ψήφος που μπορεί να πάει στο ΚΚΕ, ακόμα και αν κάποιος έχει επιφυλάξεις για θέσεις του ΚΚΕ. Οι στιγμές είναι κρίσιμες. Η λαϊκή πάλη είναι ο φόβος τους και  το ΚΚΕ αυτή υπηρετεί και θα υπηρετήσει.

Συζητάμε με όλο τον κόσμο, τον καλούμε να στηρίξει το ΚΚΕ, να διευρύνει το βήμα που έγινε στις 21 Μάη.

Γυρνάμε όλα τα χωριά και τους χώρους δουλειάς, οργανώνουμε συζητήσεις παντού.

Παίρνουμε όλα τα μέτρα για τους ετεροδημότες για να ψηφίσουν.

Είμαστε αισιόδοξοι, με ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ θα τους παγώσουμε τα χαμόγελα!

Υ.Γ: Λίγες μέρες πριν τις εκλογές ο Τσίπρας ξέπλυνε τους φασίστες της Χρυσής Αυγής χαρακτηρίζοντάς τους παρασυρμένους. Λίγες μέρες μετά τις εκλογές διόρισε υπεύθυνο προεκλογικής καμπάνιας αυτόν που ξεπλένει τους προγόνους των Χρυσαυγιτών, τα Τάγματα Ασφαλείας. Πρόκειται για τον πασίγνωστο αντικομμουνιστή (σύμφωνα και με τον ίδιο) Μαραντζίδη. Τυχαίο; Δε νομίζουμε.

Αρέσει σε %d bloggers: