Η Λαϊκή Συσπείρωση για το Συλλαλητήριο στις 11.6.2020

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Σάμου, εκφράζουμε την στήριξη μας στις κινητοποιήσεις των συνδικάτων των νησιών μας.  Γιατί για άλλη μια φορά η κυβέρνηση  ψήφισε, όπως και το προηγούμενο διάστημα, νέα πακέτα μέτρων που προβλέπουν τη συνέχιση της αντεργατικής επίθεσης και των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου με νέες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και στη ζωή του λαού.      Τα μέτρα που παίρνουν δεν είναι «έκτακτα» όπως λένε. Ήρθαν για να μείνουν όπως έμειναν και τα προηγούμενα «έκτακτα» των μνημονίων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ κλπ. Στόχος τους και σε αυτή την οικονομική καπιταλιστική κρίση, που επιτάχυνε ο κορονοϊός, όπως και στην προηγούμενη, η γνωστή αντιλαϊκή συνταγή:    Να πληρώσουν το μάρμαρο οι εργαζόμενοι και  ο λαός και να σωθούν τα μονοπώλια.

  Την ίδια στιγμή το σύνθημα της κυβέρνησης Πρώτα η Υγεία και μετά η οικονομία” αναιρείται στην πράξη αφού αποφάσισαν να μην γίνεται κανένας έλεγχος για Covid -19 στους τουρίστες ούτε κατά την είσοδο  τους στην χώρα, ούτε κατά την επιστροφή τους, ενώ “εξαφανίστηκε” το υγειονομικό πρωτόσκολο στις αεροπορικές εταιρίες.  Απέναντι σε όλα αυτά δεν μπορούμε να μένουμε σιωπηλοί στα μεγάλα κενά και τις ελλείψεις υλικοτεχνικής υποδομής που έχουμε στην υγεία. Επιβάλλεται η διεκδίκηση άμεσης πρόσληψης μόνιμου νοσηλευτικού & ιατρικού προσωπικού (Τους ήρωες με τα άσπρα της κρίσης…), με βάση  τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν στα νησιά μας. Αν δεν είναι σήμερα επίκαιρη η διεκδίκηση  αυτή  πότε θα είναι ?      Οι ΠΝΠ που έφεραν εν μέσω πανδημίας για τα εργασιακά-ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων δίνουν το δικαίωμα στους εργοδότες, ειδικά στον κλάδο του Τουρισμού, να τους απασχολούν αν, όποτε, όπως και όσο θέλουν (όλα αυτά για τους   χαμογελαστούς στυλοβάτες της “βαριάς βιομηχανίας της χώρας”).    Κυριολεκτικά ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ.

Ενώνουμε την φωνή με τα συνδικάτα  διεκδικώντας:

  • Να καταργηθούν Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και αντεργατικοί νόμοι.
  • Ουσιαστική προστασία των ανέργων, επίδομα σε όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Καμιά απόλυση, δυσμενή αλλαγή σύμβασης και εκ περιτροπής εργασία
  • Κατάργηση πλειστηριασμών και κατασχέσεων για τις εργατικές λαϊκές οικογένειες. Καμιά διακοπή ρεύματος, νερού, τηλεφώνου, ίντερνετ
  • Κρατική χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα όλων των ειδικοτήτων. Κάλυψη όλων των αναγκών σε ΜΕΘ και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τους κατοίκους της Ικαρίας, να αντισταθούν οργανωμένα, με επόμενο βήμα τη συμμετοχή στην συγκέντρωση των συνδικάτων  των νησιών μας, την Πέμπτη  11/6/2020  στις 20:00 στην Πλατεία Ευδήλου.

9   Ιουνίου 2020

Η σημερινή  δυναμική  κινητοποίηση των σωματείων εργαζόμενων στον Τουρισμό – Επισιτισμό δείχνει τον δρόμο

 

Αρέσει σε %d bloggers: