Η Λαϊκή Συσπείρωση για το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των σωματείων εκπαιδευτικών και της Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας. Εκφράζουμε την στήριξη μας στις  απεργιακές συγκεντρώσεις.  Παράλληλα πιστεύοντας  ότι το δημοτικό συμβούλιο Ικαρίας πρέπει εκφράσει  την θέση του με βάση τις εξελίξεις, καλούμε την διοίκηση του δήμου να φέρει το θέμα στην  συνεδρίαση της                9ης /6/20, και το Δ.Σ να εγκρίνει το παρακάτω σχέδιο απόφασης  .

Όλο το προηγούμενο διάστημα γίναμε μάρτυρες της μεταφοράς της ευθύνης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού πάνω στις πλάτες των γονιών, με πλήρη απουσία οποιασδήποτε κρατικής ευθύνης για την συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Από την έλλειψη εξοπλισμού για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, περάσαμε στο άνοιγμα των σχολείων με πλημμελή μέτρα εξασφάλισης της απαραίτητης υγιεινής, ενώ καμιά πρόνοια δεν έχει ληφθεί για την ομαλή λειτουργία των σχολείων τον Σεπτέμβρη. Την ίδια περίοδο, κατατίθεται εν μέσω πανδημίας, νομοσχέδιο για την Παιδεία, πού όχι μόνο δεν καταργεί αντιδραστικές διατάξεις που πέρασαν σε άλλα νομοσχέδια, αλλά φέρνει και καινούργιες, όπως την «Τράπεζα Θεμάτων», την αναγραφή της διαγωγής στο απολυτήριο, τα «εργαστήρια δεξιοτήτων», την αξιολόγηση – κατηγοριοποίηση των σχολείων κ.ά.

Σε συμπαράταξη με τα σωματεία των εκπαιδευτικών και των συλλόγων γονέων διεκδικούμε την απόσυρση του αντιεκπαιδευτικού πολυνομοσχεδίου για την Παιδεία, γιατί είμαστε ενάντια  σε:

  • Αύξηση αριθμού μαθητών σε Δημοτικό – Νηπιαγωγείο!
  • Χιλιάδες απολύσεις συμβασιούχων εκπαιδευτικών, και παράλληλα χιλιάδες ακάλυπτα κενά που θα παραμένουν ακάλυπτα καθώς αυτά θα καλύπτονται μόνο κατά προτεραιότητα .
  • Αλλαγές στο Αναλυτικό Πρόγραμμα με έμφαση στις δεξιότητες σε Δημοτικό και Νηπιαγωγείο και εισαγωγή Αγγλικών στο Νηπιαγωγείο (!) την ίδια ώρα που η καθολική εφαρμογή της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής είναι ζητούμενο και οι σχολικές τάξεις κλουβιά, κοντέινερ, ακατάλληλοι χώροι.
  • Κάμερες στις αίθουσες, παγίωση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που θέλει να χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση προκειμένου να κόψει και άλλα από τη Δημόσια Εκπαίδευση.
  • Γυμνάσιο – Λύκειο εξεταστική αρένα. Επανέρχεται η τράπεζα θεμάτων από την Α΄ Λυκείου, που, όταν εφαρμόστηκε, άφησε μετεξεταστέους το 40% των μαθητών!
  • Κατηγοριοποίηση σχολικών μονάδων και μαθητών με τη βούλα των «κανονισμών» και της «αξιολόγησης». Ατέρμονος ανταγωνισμός με στόχο τη συγκάλυψη της κρατικής ευθύνης.
  • Στην προσπάθεια της κυβέρνησης να μεταθέσει και αυτήν την ευθύνη, καθώς  δεν διασφαλίζει την ασφαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων! Κρύβεται και δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο (μονιμοποίηση καθαριστριών, αναλώσιμα, κλπ) βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία μαθητών, εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ  ΜΕ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, 

ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ!

Το παραπάνω κείμενο μετά την κατά πλειοψηφία απόφαση του δημοτικού συμβουλίου στην συνεδρίαση της 9ης Ιουνίου 2020 είναι πλέον θέση  του δήμου Ικαρίας

Αρέσει σε %d bloggers: