Αίτηση για αναβολή συνεδριάσεων οικονομικής επιτροπής 19ης Δεκεμβρίου

18 Δεκεμβρίου  2019

Κύριε Δήμαρχε, όπως γνωρίζετε χθες το μεσημέρι (13:00) στάλθηκαν οι προσκλήσεις (σχετικά 1&2) για την 18η και την 19η συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής,   που αφορούν την εισήγηση της οικονομικής επιτροπής προς το δημοτικό συμβούλιο για το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό του 2020.

Με δεδομένο πως από την διαδικασία της πρόσκλησης για την συζήτηση αυτών των δυο σοβαρών θεμάτων, προκύπτουν τόσο ουσιαστικοί όσο και τυπικοί λόγοι ακυρότητας των σχετικών αποφάσεων, παρακαλούμε να αναβάλλετε τις σχετικές συνεδριάσεις και να επανέλθετε με νέες προσκλήσεις που θα δίνουν την δυνατότητα προετοιμασίας των εκπροσώπων των παρατάξεων που συμμετέχουν στην οικονομική επιτροπή.

Σε διαφορετική περίπτωση σας γνωρίζουμε ότι δεν θα συμμετέχουμε στις συνεδριάσεις  και παρακαλούμε να καταχωρηθεί στα πρακτικά των συνεδριάσεων η σχετική επιστολή.

Οι λόγοι που σας απευθύνουμε αυτή την έκκληση δεν αφορούν μόνο τους τυπικούς λογούς που δεν τηρούνται ως προς την διαδικασία σύγκλησης της οικονομικής επιτροπής (σχετικό 3), άλλωστε αυτό έχει γίνει και σε προηγούμενες συνεδριάσεις και δεν έχουμε βάλει θέμα νομιμοποίησης των αποφάσεων.

Ο σοβαρότερος λόγος είναι ότι δεν μας δίνεται ο  απαιτούμενος χρόνος  και τα αναγκαία έγγραφα και στοιχεία για να διαμορφώσουμε συγκεκριμένη άποψη για αυτά τα  δυο σοβαρά θέματα.

Κλείνοντας παρακαλούμε για μια ακόμα φόρα να προχωρήσετε στην αναβολή  των συνεδριάσεων και μαζί με την νέα πρόσκληση να προσκομιστούν συμπληρωτικά στοιχεία που έχετε στην διάθεση σας, και σας έδωσαν την δυνατότητα να διαμορφώσετε την συγκεκριμένη πρόταση (Γνώμη παρατηρητηρίου – ανάλυση των διαθέσιμων πόρων ΣΑΤΑ 2019 & 2020- ίδιοι πόροι που κατανέμονται στον Π/Υ- χρηματοδοτήσεις από αλλά προγράμματα Π.Δ.Ε-ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ – ΕΙΔΙΚΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ –ΕΣΠΑ, κλπ) , έτσι ώστε να τηρηθούν οι διατάξεις της εγκύκλιου για την κατάρτιση του προϋπολογισμού των Δήμων για το Ο.Ε  2020 (σχετικό 4).

Για την Λαϊκή Συσπείρωση Ικαρίας       

Λαρδά- Καρίμαλη Βασιλεία

Αρέσει σε %d bloggers: