Αίτημα καθορισμού συνάντησης, για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων της νήσου Ικαρίας.

 Κύριε Υπουργέ,

  Ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που θα απασχολήσει την επόμενη δημοτική περίοδο τον Δήμο Ικαρίας και την τοπική κοινωνία είναι η διαχείριση των στερεών αποβλήτων του νησιού.

Λαμβάνοντας υπ, οψιν ότι η ενημέρωση που έχουν οι υπηρεσίες του υπουργείου σας από την απερχόμενη δημοτική αρχή περί παύσης λειτουργίας των ΧΑΔΑ δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, σε συνδυασμό με το ότι μέχρι σήμερα δεν έχουμε ενημέρωση για καμία ενέργεια που θα δρομολογεί τον σχεδιασμό αντιμετώπισης αυτού του φλέγοντος θέματος, με τρόπο περιβαλλοντικά, νομικά αποδεκτό και οικονομικά βιώσιμο για την πλειονότητα των χειμαζόμενων δημοτών μας, απευθύνουμε έκκληση συνδρομής για την αντιμετώπιση της κατάστασης.  Αιτούμαστε από μέρους σας να ορίσετε ημερομηνία συνάντησης προκειμένου να εξετάσουμε από κοινού την εξέλιξη του ανωτέρω ζητήματος.

 Σας γνωρίζουμε ότι κλιμάκιο της νέας διοίκησης του Δήμου Ικαρίας και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου θα βρίσκεται στην Αθήνα  20 έως 22 Δεκεμβρίου και προτείνουμε να εξεταστεί το ενδεχόμενο ορισμού συνάντησης αυτό το διάστημα.  Με την βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθείτε στο αίτημά μας, σας εκφράζουμε εκ των προτέρων τις ευχαριστίες μας. Σε διαφορετική περίπτωση είμαστε πρόθυμοι να σας επισκεφθούμε όποτε διευκολύνει το πρόγραμμα σας, αρκεί να ενημερωθούμε νωρίτερα για να διευθετήσουμε τα διαδικαστικά ζητήματα του ταξιδιού.

 Με εκτίμηση

Ο  νεοεκλεγείς  Δήμαρχος Ικαρίας  Καρούτσος  Φανούριος

Προς :  Υπουργείο  Περιβάλλοντος & Ενέργειας

  1. Γραφείο Υπουργού κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη
  2. Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Μανώλη Γραφάκο
Αρέσει σε %d bloggers: