Πρόταση  για  έγκριση  μέτρων στήριξης των εργαζόμενων  στον κλάδο  του τουρισμού στην Ικαρία

  Αναμφισβήτητα οι συνθήκες που ζούμε είναι πρωτόγνωρες. Η εξάπλωση του ιού COVID-19 στη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο προκαλεί δικαιολογημένα την ανησυχία όλων  αφού ζούμε σε μία περίοδο δοκιμασίας της δημόσιας υγείας. Απαιτούνται -και σωστά- μέτρα σε πολλές κατευθύνσεις.

Με αυτό το σκεπτικό σε ότι αφορά τους εκλεγμένους της Λαϊκής Συσπείρωσης σε όλη την χώρα, από τον Μάρτιο του 2020 έχουν υποβάλει προτάσεις στήριξης  των δημόσιων δομών υγείας, των εργαζόμενων στην υγεία, των δήμων και των εργαζόμενων σε αυτούς, της δημόσιας εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών,  των αυτοαπασχολούμενων, κλπ .

Σε ότι αφορά το δημοτικό συμβούλιο Ικαρίας μέχρι στιγμής έχει εγκρίνει μέτρα έκτακτης στήριξης των αυτοαπασχολούμενων, και μέτρα  ενίσχυσης  της καθαριότητας των σχολειών.

  Ωστόσο ένας από τους κλάδους εργαζόμενων που έχει δεχτεί την μεγαλύτερη πίεση (ως προς το εισόδημα του και την ζωή του γενικότερα) των  εργαζόμενων στον τουρισμό. Δεν έχει μέχρι σήμερα δεχτεί την στήριξη που χρειάζεται στις διεκδικήσεις τους, αν και έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα από τον Φεβρουάριο (Αρ. Πρωτ :1047/23/2/2021). Με δεδομένο ότι δυο μήνες μετά την κατάθεση του υπομνήματος καμία ενέργεια δεν έχει γίνει από πλευράς διοίκησης του δήμου Ικαρίας προτείνουμε την συζήτηση του θέματος στην σημερινή συνεδρίαση.  

Για την Λαϊκή Συσπείρωση Ικαρίας

Νικόλαος   Λαρδάς

Σχετικά :  Υπόμνημα  Σωματείου εργαζομένων στον τουρισμό Ικαρίας – Φούρνων

Κοινοποίηση:

1.Επικεφαλής δημοτικών  παρατάξεων

2.Σωματείο εργαζομένων στον τουρισμό  Ικαρίας – Φούρνων

3. ΠΟΕΕΤ

Ενημερωτικά σας γνωρίζουμε οτι η πρόταση έγινε δεκτό από την διοίκηση να απασχολήσει την επόμενη τακτική συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου.

Αρέσει σε %d bloggers: