Η Λαϊκή Συσπείρωση για την «Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας» Ελλάδας-ΗΠΑ

23  Οκτωβρίου  2019

 Η Λαϊκή Συσπείρωση για την  «Συμφωνία  Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας» Ελλάδας-ΗΠΑ

Εκφράζουμε την ανησυχία μας για την Ελληνοαμερικανική “Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας” μέσω της οποίας οι κυβερνήσεις Ελλάδας και ΗΠΑ επιχειρούν την επέκταση και αναβάθμιση των αμερικανοΝΑΤΟικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων στην Ελλάδα.

Πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη, προϊόν της πολιτικής όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, που εμπλέκει βαθύτερα τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, στους ανταγωνισμούς και τους πολεμικούς σχεδιασμούς στην περιοχή μας, θέτοντας το λαό και τη νεολαία σε μεγάλους κινδύνους. Με την εν λόγω συμφωνία αναβαθμίζεται η βάση της Σούδας και παραχωρούνται για χρήση στα αμερικανικά – ΝΑΤΟικά στρατεύματα οι βάσεις της Λάρισας, του Στεφανοβίκειου και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Πιστεύοντας ότι οι αποφάσεις της κυβέρνησης μεγαλώνουν την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με συνέπεια την μεγαλύτερη συμμετοχή της χώρας στη δίνη των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην περιοχή (που θα οξύνουν ακόμα περισσότερο της ροές προσφύγων και μεταναστών), με σοβαρό κίνδυνο για τον ελληνικό λαό και τους λαούς της περιοχής.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΕΕΔΥΕ (Ελληνική Επιτροπή για την Διεθνή Ύφεση & Ειρήνη) να  ορθώσουμε τείχος αντίστασης ενάντια στην  Ελληνο-Αμερικανική Συμφωνία για τις στρατιωτικές βάσεις και τα πυρηνικά. Καλούμε το δημοτικό συμβούλιο να  εγκρίνει με απόφαση του την καμπάνια συλλογής υπογράφων ενάντια στην ελληνοαμερικανική “Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας”.

Διεκδικώντας :

– Να μην ανανεωθεί, να καταγγελθεί η ελληνοαμερικανική “Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας”.

– Να κλείσει η βάση της Σούδας και οι άλλες αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις στην Ελλάδα.

– Καμία συμμετοχή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές εκτός συνόρων. 

Αρέσει σε %d bloggers: