Εκλογές 2019: Δήλωση για το εκλογικό αποτέλεσμα του β’ γύρου

Ικαρία,  2 Ιουνίου  2019

Συμπατριώτες, συμπατριώτισσες,

  Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες Ικαριώτες και Ικαριώτισσες, τους συνεργαζόμενους, όσους συμμετείχαν στα ψηφοδέλτια,  τους ψηφοφόρους που έδωσαν με αποφασιστικότητα τη μάχη για την ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» δίνοντας της το 43% των ψήφων.

 Δώσαμε μια δύσκολη μάχη απέναντι σε έναν ενιαίο μπλοκ δυνάμεων που υποστήριξαν την «Πανικαριακή Ενότητα Αλλαγής» που εμφανίστηκε ως δήθεν ανεξάρτητη αν και στηρίχτηκε από ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ σε ένα αντι – ΚΚΕ μέτωπο.  Στόχευση τους ένας δήμος διαχειριστής της αντιλαϊκής πολιτικής και η σύμπραξη με τους ιδιώτες που έχουν την «λύση» για όλα τα προβλήματα του νησιού (διαχείριση απορριμμάτων – Ιαματικές πηγές, κλπ). Στόχευση  που είναι σε βάρος του λαού της Ικαρίας και του νησιού.

Μπορεί να χάσαμε την ευθύνη διοίκησης του δήμου, κερδίσαμε όμως τη μάχη της αξιοπρέπειας, του όμορφου αγώνα, των καθαρών λόγων. Αφήνουμε μια σημαντική παρακαταθήκη στον τόπο μας σε έργα υποδομής, και  στην  συμβολή του δήμου στους κοινωνικούς αγώνες του νησιού.  

Όσο ήμασταν στην διοίκηση του Δήμου, προσπαθήσαμε με όλες μας τις δυνάμεις να υπηρετήσουμε το λαό της Ικαρίας από θέση μαχητικής, λαϊκής αντιπολίτευσης απέναντι σε κυβερνήσεις που μας ήθελαν ιμάντα προώθησης της αντιλαϊκής πολιτικής τους. Οι 7 εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης»  θα συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο.

Θα συνεχίσουμε των αγώνα για τα λαϊκά προβλήματα μαζί με τις μαζικές οργανώσεις του τόπου μας, τους αγωνιστές και αγωνίστριες στις γειτονιές, στα χωριά, στους τόπους δουλειάς. θα επαγρυπνούμε για την πραγματοποίηση όσων δρομολογήσαμε.  Θα παλέψουμε για να αποτρέψουμε τα χειρότερα αλλά και για να έρθουν καλύτερες μέρες για τον τόπο μας, για εμάς και τα παιδιά μας.

Είμαστε βέβαιοι ότι και ο λαός της Ικαρίας θα συνεχίσει να αγωνίζεται για να μην επιτρέψει την υποβάθμιση των κοινωνικών δομών και την ιδιωτικοποίηση υποδομών του δήμου που τις έχει πληρώσει με τον ιδρώτα του.

Συνεχίζουμε με ψηλά το κεφάλι και με αισιοδοξία δίνοντας από σήμερα τη μάχη των βουλευτικών εκλογών στις 7 Ιούλη, για ισχυρό ΚΚΕ.

  Ν. Λαρδάς

Αρέσει σε %d bloggers: