Στη μάχη για να εκλεγεί ξανά η «Λαϊκή Συσπείρωση» στη δημοτική αρχή

Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και μαχητικότητας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9/1 στην κατάμεστη αίθουσα του παλιού Δημαρχείου Αγίου Κηρύκου η πολιτική συγκέντρωση της Τ.Ε Ικαρίας – Φούρνων με θέμα «Η δράση του ΚΚΕ στην Τοπική Διοίκηση για τη στήριξη του λαού στην πάλη του, για τα δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες του».

Η ΤΕ Ικαρίας – Φούρνων του ΚΚΕ με την εκδήλωση απηύθυνε κάλεσμα στον ικαριώτικο λαό να αναδείξει και πάλι κομμουνιστή δήμαρχο.  Στην εκδήλωση ανακοινώθηκε ότι υποψήφιος δήμαρχος Ικαρίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» θα είναι ο Νίκος Λαρδάς, ενώ στους Φούρνους το Κόμμα στηρίζει την Ευαγγελία Κυπραίου.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Παναγιώτης Μεντρέκας, μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Νίκος Λαρδάς, ο σημερινός δήμαρχος, εκλεγμένος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Στέλιος Σταμούλος, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Σταύρος Τάσσος. Επίσης, η Αγλαΐα Κυρίτση, εκλεγμένη περιφερειακή σύμβουλος στις προηγούμενες εκλογές με την παράταξη «Βόρειο Αιγαίο – Γόνιμη Γραμμή», που ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στις περιφερειακές εκλογές με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», με επικεφαλής τον Στ. Τάσσο.

Εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Παναγιώτης Μεντρέκας είπε μεταξύ άλλων:

«…Αυτή η χρονιά μπορεί να γίνει μια καλή χρονιά για το λαό και αυτό μπορεί να γίνει αν μέσα και από αυτές τις εκλογικές μάχες αναδειχθεί πολύ πιο ενισχυμένο και δυνατό το ΚΚΕ, αν δεχτεί ισχυρά πλήγματα η μοιρολατρία και η υποταγή, αν απεγκλωβιστούν μαζικά λαϊκά τμήματα από τα ιδεολογήματα που τα δένουν πίσω από κόμματα, που η στρατηγική τους υπηρετεί τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. (…) Δίνουμε τις μάχες των εκλογών, βουλευτικές – τοπικές – ευρωεκλογές, ενιαία γιατί ενιαία είναι η αντιλαϊκή στρατηγική που συνδιαμορφώνουν οι κυβερνήσεις και τα επιτελεία της ΕΕ και στην υλοποίηση συμμετέχουν οι Περιφέρειες και οι δήμοι. (…)

Οι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, η διοίκηση του Δήμου της Ικαρίας μπήκαν μπροστά και προσπάθησαν με όλες τις δυνάμεις τους να υπερασπιστούν τα λαϊκά συμφέροντα, να οργανώσουν την αντίσταση και τη διεκδίκηση, να αποσπάσουμε ό,τι μπορούμε και να ανοίξουμε δρόμο στη λαϊκή αντεπίθεση. Καλούμε το λαό της Ικαρίας να πρωτοστατήσει και πάλι ισχυροποιώντας το ΚΚΕ παντού και να αναδείξει ξανά κομμουνιστή επικεφαλής στη διοίκηση του Δήμου Ικαρίας. (…) Το ΚΚΕ θα στηρίξει για επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” και για υποψήφιο δήμαρχο τον σ. Νίκο Λαρδά με τη βεβαιότητα ότι έχει όλα τα εχέγγυα να τα καταφέρει και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που έχει μια τέτοια θέση, όπως έκανε και ο σ. Στέλιος Σταμούλος.

Ο σ. Νίκος είναι γνωστός σε όλους στο νησί από τη δράση του στο εργατικό κίνημα μέσα από το ΕΚ, στο κίνημα κατά των ναρκωτικών, για τη συμβολή του στις διεκδικήσεις και τη διοίκηση του δήμου από τη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και του αντιδημάρχου.

Ο σ. Στέλιος ανταποκρίθηκε και τίμησε τη θέση που του χρέωσε το Κόμμα και με την ψήφο του ο ικαριώτικος λαός τον ανέδειξε σε δήμαρχο πρώτα του Ευδήλου και στη συνέχεια όλης της Ικαρίας. Υπηρέτησε το λαό της Ικαρίας με αφοσίωση και ανιδιοτέλεια και η συνεισφορά του στην επίλυση προβλημάτων και τις κατακτήσεις είναι σημαντική και αδιαμφισβήτητη από όλους. Και φυσικά θα συνεχίσει να προσφέρει με την πείρα που έχει από άλλη χρέωση.

Με τον σ. Νίκο Λαρδά επικεφαλής και τη βοήθεια του Στέλιου Σταμούλου και των άλλων συντρόφων και φίλων είμαστε βέβαιοι πως θα διασφαλιστεί η συνέχεια αυτής της αγωνιστικής δημιουργικής διαδρομής, ώστε η Ικαρία να βρίσκεται ξανά μπροστά.

Οι κομμουνιστές της Ικαρίας έχουν αποδείξει ότι ξέρουν να δίνουν και να κερδίζουν τις πιο δύσκολες μάχες.Αυτό θα κάνουν και τώρα».

Ο Σταύρος Τάσσος

Στην συνέχεια ο Σταύρος Τάσσος, βουλευτής του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, αναφερόμενος στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είπε: «Η κυβέρνηση είναι ο σημαιοφόρος των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στην περιοχή μας και στο όνομα της γεωστρατηγικής αναβάθμισης της ελληνικής αστικής τάξης, εμπλέκει όλο και βαθύτερα τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, σχεδιασμούς και δράσεις. Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε μια απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική βάση και έτσι γίνεται στόχος από αντίπαλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, στο ενδεχόμενο πολεμικών συγκρούσεων».

Η Αγλαΐα Κυρίτση

Στην εκδήλωση του ΚΚΕ στην Ικαρία, η Αγλαΐα Κυρίτση, δημοσιογράφος, πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (που εκλέχτηκε το Γενάρη του 2015 και αποχώρησε πριν την ψήφιση του 3ου μνημονίου), εκλεγμένη περιφερειακή σύμβουλος και επικεφαλής στις προηγούμενες εκλογές της παράταξης «Βόρειο Αιγαίο – Γόνιμη Γραμμή», ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στις περιφερειακές εκλογές με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια του Βορείου Αιγαίου, με επικεφαλής τον Σταύρο Τάσσο.

Η Αγλαΐα Κυρίτση υπογράμμισε ότι ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του ΚΚΕ για συστράτευση, καθώς «η κρισιμότητα των καιρών απαιτεί συμπόρευση και συνεργασία στη βάση δοκιμασμένων ιδεολογικοπολιτικών αρχών. Η ενίσχυση των ψηφοδελτίων της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, ειδικά σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση, μπορεί να ανοίξει δρόμους και να τροποποιήσει δεδομένα. Όπως επίσης η εκλογή και πάλι κομμουνιστή δημάρχου στην Ικαρία, στην Πάτρα, στην Καισαριανή και αλλού, δεν θα είναι απλά μια εκλογική επιτυχία του Κόμματος. Θα είναι κατάκτηση του ίδιου του λαού».

Ο Στέλιος Σταμούλος

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ικαρίας Στέλιος Σταμούλος ευχαρίστησε τον ικαριώτικο λαό που τον εμπιστεύτηκε αρχικά ως δήμαρχο Ευδήλου και στη συνέχεια «δήμαρχο όλου του Κόκκινου Βράχου». Τόνισε πως «μπορούμε να συμπαρασταθούμε, να είμαστε δίπλα στους αγωνιζόμενους, στα συνδικάτα, στους λαϊκούς φορείς, να αντιπαλέψουμε της πολιτικές επιλογές που συνθλίβουν το λαό και σώζουν το κεφάλαιο. Μπορούμε να οργανώσουμε τη διεκδίκηση αυτών που δικαιούμαστε, όπως παροχές Υγείας για όλους, όλες τις μέρες και ώρες του χρόνου, αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν, ακτοπλοϊκή σύνδεση, δρόμους, διαχείριση απορριμμάτων χωρίς επιπλέον χαράτσια, έργα και υπηρεσίες στον τομέα της διαχείρισης υδάτων, ώστε να μην πούμε το νερό νεράκι».

Ο Νίκος Λαρδάς

Η εκδήλωση έκλεισε με τον υποψήφιο δήμαρχο Ικαρίας Νίκο Λαρδά να λέει μεταξύ άλλων:

«Θεωρώ ιδιαιτέρως τιμητική την απόφαση να τεθώ επικεφαλής στην προσπάθεια διεκδίκησης της πλειοψηφίας στον Δήμο Ικαρίας. Αυτή η απόφαση αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα όταν αφορά το δήμο στον οποίο το ΚΚΕ καταγράφει τη μεγαλύτερη εκλογική του επιρροή, αλλά και γιατί η απόφαση αυτή αφορά τη διαδοχή ενός από τα εμπειρότερα στελέχη μας με διαδρομή σχεδόν 20 ετών και στους βαθμούς της Τοπικής Διοίκησης.

Από κει και πέρα η απόφαση αυτή δεν σημαίνει τίποτα παραπάνω από τη σοβαρή ευθύνη που αντιστοιχεί η χρέωση σε ένα σοβαρό τομέα δουλειάς και βέβαια αυτό που θα κρίνει το πόσο αποτελεσματικά θα δοθεί η “μάχη” των εκλογών έχει να κάνει με τη συμβολή όλων όσοι μοιραζόμαστε κοινές ανησυχίες και θέσεις, σχετικά με το χαρακτήρα που έχει ο δήμος και το ρόλο που μπορούμε να παίξουμε.

Η “Λαϊκή Συσπείρωση” και τα μέλη της ποτέ δεν κρύφτηκαν πίσω από τίτλους ανεξαρτησίας. Εμείς δεν ντρεπόμαστε για τις πολιτικές που υπηρετούμε και που έχουν σαν γνώμονά μας την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών. Δεν εξαγοράζουμε συνειδήσεις, με διάφορες πιέσεις, εκβιασμούς και ρουσφέτια. Το ψηφοδέλτιό μας αποτελείται από ανιδιοτελείς αγωνιστές της προσφοράς και της θυσίας για το συνάνθρωπο και για μια καλύτερη κοινωνία.

Οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες, οι αγρότες, οι νέοι ενωνόμαστε με βάση τα κοινά μας συμφέροντα, προσδιορίζουμε τον αντίπαλό μας, που είναι τα οικονομικά συμφέροντα μικρά και μεγάλα και τα πολιτικά του στηρίγματα. Με αυτούς θα τα βάλουμε, δεν μπορούμε με το ένα χέρι να θέλουμε να λυθούν τα προβλήματα στον τόπο μας και με το άλλο να ενισχύουμε αυτούς που τα δημιουργούν» και κατέληξε λέγοντας: «Το καλύτερο έργο μας δεν παίχτηκε ακόμα… Είναι αυτό της λαϊκής συσπείρωσης και δράσης που θα ανατρέπει την αντιλαϊκή πολιτική, που θα πηγαίνει κόντρα στην πολιτική που μετατρέπει τους δήμους σε επιχειρήσεις και ιδιωτικοποιεί Παιδεία, Υγεία και κοινωνικές υπηρεσίες. Είναι το έργο της ταξικής αντεπίθεσης ενάντια στην ποικιλόχρωμη κυβερνητική πολιτική. Στο έργο που ονειρευόμαστε και σχεδιάζουμε πρωταγωνιστής είναι ο ίδιος ο λαός και χορηγοί οι αγώνες μας».

Διαβάστε ολόκληρη την ομιλίατου κ. Νίκου Λαρδά εδώ

902.gr

Αρέσει σε %d bloggers: