Ψήφισμα καταδίκης της γενοκτονίας που υφίσταται ο Παλαιστινιακός λαός

Κατά πλειοψηφία (1 παρόν από την ΠΕΑ), εγκρίθηκε στην 7η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ικαρίας (28/5/2025) ψήφισμα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση υπέρ του δικαιώματος του Παλαιστινιακού λαού να έχει την δική του πατρίδα, καταδικάζοντας παράλληλα την πολιτική των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ – Ισραήλ και την στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στην επιχειρούμενη γενοκτονία.
Το Δημοτικό Συμβούλιο της Ικαρίας θεωρεί ότι ο παλαιστινιακός λαός έχει δικαίωμα να ζει σε πατρίδα ελεύθερη και ανεξάρτητη, χωρίς κατοχή και κατοχικά στρατεύματα, νοικοκύρης στον τόπο του, γι’ αυτό και συντάσσεται με όσους ενώνουν τις φωνές τους και διεκδικούν :
🇯🇴 Να σταματήσουν τώρα όλες οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του κράτους του Ισραήλ στη Γάζα και να υπάρξει εκεχειρία.
🇯🇴 Να ανοίξουν τώρα όλες οι ανθρωπιστικές δίοδοι ώστε να αποσταλεί άμεσα βοήθεια, νερό, τρόφιμα, φάρμακα, υγειονομικό υλικό και γιατροί, για να αντιμετωπιστεί ο λιμός για τους Παλαιστινίους.
🇯🇴 Να καταδικάσει ρητά και απερίφραστα η ελληνική κυβέρνηση και το κοινοβουλιο τα εγκλήματα του κράτους του Ισραήλ, σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, σε βάρος εργαζομένων και εθελοντών, γιατρών και νοσηλευτών, σε ανθρωπιστικές οργανώσεις και αποστολές που προσπαθούν να φέρουν βοήθεια και σε βάρος του προσωπικού ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ.
🇯🇴 Να διακόψει η Ελληνική Κυβέρνηση τη στρατιωτική συνεργασία με το κράτος του Ισραήλ.
🇯🇴 Να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή η ομόφωνη απόφαση της Βουλής του 2015 και να αναγνωριστεί το παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Ταυτόχρονα to Δημοτικό Συμβούλιο καλεί τον λαό της Ικαρίας σε ενεργή στήριξη όλων των εκδηλώσεων που διεκδικούν να σταματήσουν τώρα όλες οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του κράτους του Ισραήλ στη Γάζα και να υπάρξει εκεχειρία ώστε να αντιμετωπιστεί ο λιμός για τους Παλαιστινίους.