Καταγγελία στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Βορείου Αιγαίου

Με την παρούσα θέλουμε να θέσουμε και επίσημα υπ’ όψη σας την πραξικοπηματική μεθόδευση της Περιφερειακής Αρχής Β, Αιγαίου, με την οποία «πέρασε» το Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Β. Αιγαίου για το 2023 από την Οικονομική Επιτροπή, μόλις μια μέρα μετά την καταψήφισή του από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Πράγματι, την Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2022, ένα από τα θέματα της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου ήταν η έγκριση του Προγράμματος  Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου  για το  2023. Τελικά, ύστερα από εντονότατη κριτική, το Περιφερειακό Συμβούλιο με ψήφους 21 «όχι», 13 «ναι» και 6 «λευκά» καταψήφισε το Πρόγραμμα  που έφερε η Περιφερειακή Αρχή.

Παρά τούτο όμως και ακριβώς την επομένη της συνεδρίασης  του Περιφερειακού Συμβουλίου (22-12-20220), η παράταξη του κ. Μουτζούρη πραξικοπηματικά και προκλητικά έφερε το θέμα , εκτός ημερήσιας διάταξης στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της Οικονομικής  Επιτροπής, όπου αντισυνταγματικά -όπως αποφάσισε το Συμβούλιο της Επικρατείας-  έχει την πλειοψηφία (ενώ είναι μειοψηφία στο Περιφερειακό Συμβούλιο) αποσπώντας μια απόλυτα απονομιμοποιημένη υπερψήφιση με την απουσία τεσσάρων (4) τακτικών μελών της  και μεταφέροντας αρμοδιότητες σημαντικού οικονομικού περιεχομένου…

  Πρόκειται για μια πρωτοφανή πράξη απαξίωσης, περιφρόνησης και ακύρωσης του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Είναι φανερό ότι η Περιφερειακή Αρχή επιχειρεί με συνοπτικές διαδικασίες να ξεπεράσει το Περιφερειακό Συμβούλιο και να «περάσει» τις αποφάσεις της μέσω  ενός απονομιμοποιημένου όργανου, από το οποίο, μετά την απόφαση του ΣτΕ. και μέχρι την αποκατάσταση της νομιμότητας, απέχουν τα εκλεγμένα μέλη του της Λαϊκής Συσπείρωσης και άλλων παρατάξεων.

  Δια ταύτα σας καλούμε να πράξετε τα δέοντα, παίρνοντας υπόψη και την τελευταία απόφαση του Σ.τ.Ε που θεωρεί άκυρες τις αποφάσεις  των Οικονομικών Επιτροπών που έχουν ληφθεί μετά την απόφαση του που  κρίνει αντισυνταγματική τόσο την αντιδημοκρατική συγκρότηση τους όσο και την μεταβίβαση σε αυτές αρμοδιοτήτων με σημαντικό οικονομικό αντικείμενο.

Με τιμή

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης  Β. Αιγαίου

Αμπαζής Γιώργος – Κυρίτση  Αγλαΐα – Σταμούλος Στέλιος- Φιλιππής Σταμάτης

  Μυτιλήνη, 4-1-2023

                                                      Προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Βορείου Αιγαίου

 

Αρέσει σε %d bloggers: