Η Λαϊκή Συσπείρωση για την Παναιγιακή μέρα δράσης

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Εργατικού κέντρου και του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ του νομού Σάμου, για συντονισμένη κινητοποίηση στο Αιγαίο μέσα από την «Παναιγιακή μέρα δράσης», απέναντι στις συνεχιζόμενες πολιτικές υποβάθμισης των υπηρεσιών και των δομών υγείας στα νησιά μας,  αλλά και το διαρκώς διογκούμενο πρόβλημα της διαχείρισης των προσφυγικών – μεταναστευτικών ροών.    Για μια ακόμα φορά εκφράζουμε την στήριξη μας στις δίκαιες κινητοποιήσεις των συνδικάτων-συλλόγων-φορέων του Αιγαίου.

Συμπαρατασσόμαστε στην διεκδίκηση των δικαίων αιτημάτων για:  Δημόσια και Δωρεάν Υγεία. Άμεση και πλήρη στελέχωση όλων των μονάδων υγείας του νησιού (νοσοκομείο, Κ. Υγείας, ΕΚΑΒ, κλπ) με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδοχή. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.               Επαρκής χρηματοδότηση από το κράτος για να καλύπτονται οι σύγχρονες ανάγκες του λαού.                                           Να σταματήσει η εγκληματική πολιτική στην Υγεία.

 Εκφράζουμε αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες. Απαιτούμε άμεσο απεγκλωβισμό τους από τα νησιά και τη χώρα, να κλείσουν τα hotspot, να μη δημιουργηθεί κανένα άλλο, μεταφορά τους στην ηπειρωτική Ελλάδα σε κέντρα φιλοξενίας με ανθρώπινες συνθήκες, εκεί να εξετάζονται τα αιτήματα τους και άμεσα να μεταφέρονται με ασφάλεια σε όποια χώρα επιθυμούν, να καταργηθεί η συμφωνία Ελλάδας-Ε.Ε.-Τουρκίας, να σταματήσει η καταστολή και ο διπλός εγκλωβισμός τους. Να αποζημιωθούν όσοι έχουν υποστεί ζημιές.

  Οι λίγες μετακινήσεις αυτών των ημερών προς την ηπειρωτική Ελλάδα είναι σταγόνα στον ωκεανό κι αποδεικνύουν ότι μόνο ο οριστικός απεγκλωβισμός και όχι η λεγόμενη «αποσυμφόρησης», θα λύσει το πρόβλημα.

  Παράλληλα οι αποφάσεις της κυβέρνησης μεγαλώνουν την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με συνέπεια την μεγαλύτερη συμμετοχή της χώρας στη δίνη των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην περιοχή (που θα οξύνουν ακόμα περισσότερο της ροές προσφύγων και μεταναστών), με σοβαρό κίνδυνο για τον ελληνικό λαό και τους λαούς της περιοχής.

Θυμίζουμε ότι το δημοτικό συμβούλιο Ικαρίας (με την Λαϊκή συσπείρωση στην πλειοψηφία) έχει τοποθετηθεί για το θέμα του προσφυγικού με την    59/2015 Απόφαση Δ.Σ και έχει διαμορφώσει θέση για τις διεκδικήσεις του Δήμου στα θέματα υγείας με την 160/2015 ομόφωνη απόφαση δημοτικού συμβούλιου. Πάνω σε αυτές τις αποφάσεις βασίζεται τόσο η σημερινή δήλωση μας όσο και οι μέχρι σήμερα τοποθετήσεις μας αλλά και οι κινητοποιήσεις του δήμου τα προηγούμενα χρόνια για αυτά θέματα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ικαρίας καλεί τους κατοίκους της Ικαρίας, και όσους μέχρι σήμερα έχουν εκφράσει την αντίθεση τους στην πολιτική που δημιουργεί την υπάρχουσα κατάσταση τόσο στις δομές υγείας όσο και στο προσφυγικό-μεταναστευτικό, να αντισταθούν οργανωμένα. Με επόμενο  βήμα τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο των συνδικάτων -συλλόγων  την Τρίτη 15/10/2019  στις 19:30 το Βράδυ  στην Πλατεία Ευδήλου.

Αρέσει σε %d bloggers: