Για το αίτημα ψηφίσματος σχετικά με την δίκη της Χ.Α στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Μόλις λίγες ώρες πριν την έκδοση της δικαστικής απόφασης για την πολύκροτη δίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής και -δυστυχώς για το Βόρειο Αιγαίο – οι μάσκες πέφτουν και αποκαλύπτουν πόσο άβουλη είναι η περιφερειακή αρχή.    Πόσο άβουλη και «λίγη» είναι και πόσες «δεσμεύσεις» έχει, αφού επιλέγει προκλητικά να κρύβεται πίσω από προφάσεις εν (πολλές) αμαρτίες.

Η Λαϊκή Συσπείρωση ενόψει της απόφασης για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής κατέθεσε στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου σχετικό ψήφισμα, ζητώντας διά περιφοράς να συζητηθεί και να ψηφιστεί από τα μέλη, κάτι που έχει γίνει πολλάκις στο παρελθόν για διάφορα θέματα.

Η απάντηση του προέδρου είναι απογοητευτική και ταυτόχρονα αποκαλυπτική: «Μετά από επικοινωνία με τον περιφερειάρχη και επικεφαλής συνδυασμών, όλοι ήταν σύμφωνοι με την ουσία του προτεινόμενου ψηφίσματος απλά υπήρχαν ενστάσεις κατά ποσό νομιμοποιείται το Π.Σ να κάνει παρέμβαση στη δικαιοσύνη με ένα ψήφισμα. Επίσης υπάρχει και ένα πρόβλημα με τις δια περιφοράς συνεδριάσεις όπως σας εξήγησε και ο κος Σ. Πέρα απο δημοτικά συμβούλια δεν πήρε απόφαση κανένα περιφερειακό συμβούλιο απ όσο έμαθα.

 Εννοείται οτι όλοι καταδικάζουμε τις τακτικές της Χ.Α και ελπίζουμε στην καταδίκη αυτών.»

Τι μας λέει, λοιπόν, ο κ. Αρώνης; Ότι η έκφραση πολιτικής άποψης, κάτι που έκαναν  όλα τα κόμματα στη Βουλή ακόμα και σήμερα, είναι παρέμβαση στη Δικαιοσύνη! ΄Ότι κανένα άλλο Περιφερειακό Συμβούλιο δεν πήρε σχετική απόφαση, οπότε και αυτό του Βορείου Αιγαίου δεν «νομιμοποιείται» να βγάλει ένα ψήφισμα πολιτικής καταδίκης.

Καινοφανείς δικαιολογίες που όχι μόνο δεν στέκουν πουθενά, αλλά αποκαλύπτουν περίτρανα πώς η περιφερειακή αρχή αντιλαμβάνεται την πολιτική και ποια προεκλογικά «γραμμάτια» εξοφλεί.

Να θυμίσουμε στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου ότι ο λαός των νησιών του Β. Αιγαίου έχει αναμετρηθεί με το φασισμό και το ναζισμό και έχει θρηνήσει νεκρούς.

Να θυμίσουμε, επίσης, στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου ότι ηγείται ενός πολιτικού οργάνου που λαμβάνει πολιτικές αποφάσεις και ασκεί πολιτικές πιέσεις, χωρίς να «κρύβεται» πίσω από θεσμολαγνικά τερτίπια και προσχήματα. Και όταν το κάνει επιχειρεί να θολώσει τα νερά για να μην πάρει σαφή θέση.

Τέλος, να θυμίσουμε στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου το εξαιρετικό ποίημα του Αζίζ Νεσίν «Σώπα μη μιλάς», το οποίο σ’ ένα στίχο του λέει χαρακτηριστικά: «μεγάλη τέχνη αυτό το σώπα»…                                                                                           

Αρέσει σε %d bloggers: