Ενώνουμε τη φωνή μας με όσους βροντοφωνάζουν : “Στο έγκλημα αυτό καμία ανοχή, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή”

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τους Ικαριώτες και της Ικαριώτισσες, να διεκδικήσουν οργανωμένα, με επόμενο βήμα την απεργιακή κινητοποίηση εργατικών σωματείων και φορέων, την Τετάρτη 8 Μαρτίου, στην Πλατεία Αγίου Κηρύκου στις 12:00 το μεσημέρι .
Το καθήκον κάθε αιρετού που σέβεται την ιδιότητα του εκπροσώπου της τοπικής κοινωνίας είναι να στηρίξει τις κινητοποιήσεις, τις πολύμορφες συγκινητικές εκδηλώσεις, που απαιτούν να μην υπάρχει καμία ανοχή και καμία συγκάλυψη.
Δεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε αυτή την αισχρή προπαγάνδα της “ατομικής ευθύνης” που βγάζει λάδι τις κυβερνητικές ευθύνες της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, τις εγκληματικές ευθύνες του ΟΣΕ, της Hellenic Train, όλων των εμπλεκόμενων, των “αρμόδιων – αναρμόδιων” που οδήγησαν σε αυτή την τραγική εξέλιξη να θρηνούμε σήμερα τόσα θύματα.
Ενώνουμε την φωνή μας με τα συνδικάτα απαιτώντας:
• Από όλους τους αρμόδιους φορείς να προχωρήσουν άμεσα στη λήψη των σχετικών μέτρων, προκειμένου να αποκατασταθεί η ασφάλεια στον ελληνικό σιδηρόδρομο, με σκοπό να μη βιώσουν ξανά εργαζόμενοι και συμπολίτες μας τέτοια ολέθρια τραγωδία.
• Να αποδοθεί δικαιοσύνη, να διερευνηθούν τα αίτια, να μην συγκαλυφθεί τίποτα.
• Να στηριχθούν οι οικογένειες των θυμάτων και των τραυματιών.
• Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
• Ενιαίος δημόσιος φορέας συγκοινωνιών.
• Να σταματήσει η χυδαία επίθεση και τα δικαστήρια σε απεργούς.
Να «βουλιάξει» αύριο η πλατεία απ’ την παρουσία του λαού και της νεολαίας της Ικαρίας .
Μαχητικά να απαιτήσουμε να μην ξεχαστεί το έγκλημα στα Τέμπη, να μην παραγραφούν οι ευθύνες όσων κυβέρνησαν και με την πολιτική τους μας οδήγησαν ως εδώ.
Είναι η ώρα να αγωνιστούμε ενάντια σε όλους αυτούς που θυσιάζουν τις ζωές μας για τα κέρδη τους.
Αρέσει σε %d bloggers: