Η Δημοτική Αρχή Ικαρίας για την Παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησης, γνωστή και ως Παγκόσμια ημέρα κατά των Ναρκωτικών ,τιμάται κάθε χρόνο στις 26 Ιουνίου. Η ημέρα αυτή καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών το 1987,με σκοπό να ενισχύσει την παγκόσμια δράση και συνεργασία για την καταπολέμηση της χρήσης και της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.
”Η εξάρτηση ως κοινωνικό φαινόμενο έχει τις ρίζες της βαθιά στην κρίση της κοινωνίας και του πολιτισμού. Δεν σχετίζεται μόνο με το ευάλωτο ψυχολογικό υπόστρωμα κάποιου συγκεκριμένου ατόμου, αλλά και με την κοινωνική ευαλωτότητα, τη ρήξη των κοινωνικών δεσμών. Εκφράζει τη δυσφορία του ατόμου μέσα σ’ έναν πολιτισμό παρακμής. Μια δυσφορία που ωθεί τα πιο ευάλωτα άτομα στην αναζήτηση δρόμων φυγής από αυτήν την αβίωτη πραγματικότητα. Έτσι, εγκαθιδρύεται η σχέση αυτού του ατόμου με την ουσία, το αντικείμενο της εξάρτησής του. Πρόκειται για μια σχέση αποκλειστικότητας που το αποξενώνει από την κοινωνική πραγματικότητα, τους άλλους, αλλά και τον ίδιο τον εαυτό του, την ανθρώπινη ουσία του, δηλαδή από το σύνολο των κοινωνικών του σχέσεων, την ουσία του ανθρώπου.” (Κατερίνα Μάτσα,ψυχίατρος-συγγραφέας)
Η χρήση ναρκωτικών δεν καταστρέφει μόνο τη ζωή του ατόμου που τα χρησιμοποιεί, αλλά διαλύει και τις ζωές των ανθρώπων γύρω του. Η ζωή είναι το πολυτιμότερο δώρο και αξίζει να τη ζήσουμε ελεύθεροι από εξαρτήσεις και κινδύνους.Ας προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους αγαπημένους μας,επενδύοντας στην υγεία, την παιδεία και την πρόληψη.
Μείνετε καθαροί, μείνετε υγιείς και χτίστε το μέλλον που σας αξίζει.
Αρέσει σε %d bloggers: